Всеизвестен факт е, че българите сме силни на думи. Когато се стигне до реални действия обаче, като че ли нещата са малко по-различни.

Доказателство за това е и днешният протест срещу дупките в София. Участие в него бяха заявили стотици столичани.

За съжаление се събрахме само около 30 човека... Като по предварителни данни сигурно участие бяха заявили над 600 човека.

Изглежда, че българинът продължава да е много силен на думи, докато си седи пред компютъра вкъщи, а когато дойде време за действие се е скрил като мишка.

Ако така продължават нещата, съвсем спокойно ще могат да се крият в дупките по пътищата, чиито размери нарастват с всяка изминала минута. Почна се с извиненията, че били на работа, делничен ден и т.н. В този ред на мисли организаторите искаха потвърждение за присъствие само на хората, които наистина ще дойдат...но уви.

Наистина проблемът може да е заради работния ден и големите задръствания, които не позволяват на хората, които имат желание, да присъстват по време на обедната си почивка. Затова и протестът беше с променен начален час - от 12.00 вместо в 10.00ч.

Въпреки малкия брой участници, ние бяхме чути благодарение на широкия медиен интерес и представихме нашите искания в общината. От там обещаха среща с наши представители в сряда на високо ниво.

Дали ще участвам пак? Не само съм склонен, но и ще участвам, защото в тази държава, за да почне нещо да се прави, първо трябва да има протест. Както нямаше пари, изведнъж се намериха след първия протест и започна едно смешно кърпене за замазване на положението...

Доказано е обаче, че с кърпене не става.

Освен това трябва да има и промени в закона за обществените поръчки.

Не може фирмата, която дава най ниска цена, да печели конкурсите. Вече 20г. се доказва че евтиното излиза по-скъпо. Като е по евтино - какво качество можем да очакваме? Както днес казаха свидетели на столичния бул. „Стамболийски" - хвърля се една лопата с нещо като асфалт в дупката, и след това другият работник го отъпква като скача отгоре. Така просто няма да стане.

За сведение на всички, които работят през седмицата, на 10.04.2010 г.(събота) пред паметника на В. Левски ще има нов протест срещу дупките, в който ще се почете паметта на починалите шофьори, заради лошата пътна обстановка в страната...

Тогава ще видим колко ще се съберем, но съм сигурен, че пак ще има извинения от рода "Бях си на село"...