Публикуваме текстовете ви без редакция

Уважаеми български медии, 

Обръщаме се към вас, във връзка със зачестилите случаи на насилие над Българи в Р. Македония и апелираме за бързото информиране на българската общественост за издевателствата, които продължават да се вършат срещу хора с изявена българска етническа принадлежност.

Ние сме потресени от досегашната незаинтересованост на всички български институции към тези натрупвани с десетилетия проблеми и изразаваме своята силна надежда за промяна.

Молим за вашата съпричастност и непоклатима безпристрастност при информиране на българската общественост.

Ужасени сме от последния случай на посегателство срещу Спаска Митрова от гр. Гевгеля, Р. Македония.

На 29.07.2009г. в 20.30ч. македонската полиция е отишла в дома на Спаска Митрова, в 21.30ч. Спаска Митрова и дъщеря й (още кърмаче) са отведени в полицейската станция в Гевгеля, Р. Македония. Само защото е българка, Спаска беше осъдена на лишаване от свобода (веднъж за 3 месеца, после за 10), огромна, непосилна за нея парична глоба и отнемане на дъщеричката й в полза на нейния съпруг, с когото са в развод.

Всичко това разбира се е замаскирано в рамките на "справедлив" съдебен процес.

Последната информация, която ни беше предоставена от нейният адвокат, г-н Живко Чавдаров е че днес 30.07.2009г. се очаква детенцето да бъде отделено от майката, а тя да бъде изпратена в затвор.

За наше огромно съжаление тази последна информация, вече е факт и Спаска Митрова е отведена в затвор Идиризово, гр. Скопие.

Настояваме за бърза и решителна намеса на всички български институции, в защита на нашата сънародничка.

Ние вярваме, че никой не е по-голям от народа, когато той е обединен и че съдбата на всеки един от нас, зависи от общото ни действие или бездействие.