News.bg публикува текстовете ви без редакция...

„Трябва да се вземат мерки за шампионата. Трябва да се вземат драстични мерки за първенството, защото иначе след няколко години във футбола ни ще има 100 души, които до един са роднини на футболистите” цитат от интервю на Пламен Марков м. окт. 2009

Годината е 1989 , аз съм на 11г , в 5-ти клас . След успешно участие на нашето училище в градският турнир по футбол, бях набелязан от „съгледвачи” на местният футболен клуб Дунав Русе и ме поканиха да тренирам там.

Два месеца след като започнах да ходя на тренировки всеки ден, отидох да говоря с треньора. Исках да знам какво ще е моето бъдеще... и дали то може да бъде свързано с футбола.
- Тренер, в настоящият отбор който имаме съм от най-добрите момчета. Говори се че ще има турнир в Русия. Искам да знам ще ме вземете ли с вас.
- Ти нищо не разбираш, нещата не стават така ( започна той... ). Трябва първо да се запозная с вашите, да поговорим.
- Но те нищо не разбират от футбол, а ако става дума за това дали ще ме пуснат отговорът е положителен аз вече ги питах.
- Не става дума за това
- А за какво ?
- Трябва да се запозная с тях...
Така разговорът приключи, аз не запознах „треньорът” с нашите (не исках да ги "изнудва") и не отидох на турнира в Русия. След две години влязох в езикова гимназия и спрях да тренирам футбол.

1995, вече съм на 17 , 10-ти клас. Започнах да ходя на уроци по рисуване, кандидатствах и в момента съм архитект.

Учителят никога не пожела да се запознае с нашите... (уроците по рисуване бяха платени)