Малка книжка, посветена на „Ислямска държава”, изпаднала от катастрофирала кола в Хасковско. Тя изпаднала до шофьорската врата. Книжката била посветена на доктриналните проблеми в идеологията на войнствената групировка, пише haskovo.net. На корицата бил изобразен мерник на снайпер, прицелен точно в Балканския полуостров. Страниците на книгата били разлистени, от което можело да се съди, че била употребявана във времето преди катастрофата.

Произшествието е станало тази сутрин на 200 метра след разклона за хасковското село Маслиново. Тежко катастрофирали кърджалийци с фирмен „Ситроен”. Те пътували от Турция към родния си град. Колата им излетяла от правия път към Кърджали. При сблъсъка с крайпътната канавка, се изкъртил масивен бетонен бордюр. Именно заради това се предполага, че автомобилът се е движил с висока скорост. Колата се завъртяла и спряла в насрещното платно обратно на посоката на движение.

62-годишният шофьор Себахтин изпаднал в безсъзнание. Той е с тежки травми по черепа и тялото. Тялото му било заклещено и на пожарникарите били необходими 30 минути, за да го измъкнат.

35-годишният му спътник Джевет също е с черепно-мозъчни травми. Той няма счупвания. Мъжът е настанен в хасковската хирургия.

Колата излязла от лентата си, без какъвто и да е опит за спирачен път или маневра за избягване на сблъсъка. Тя се движила в дясната част на платното, след което отбила в насрещното и се забила челно в бетонната канавка.

Шефът на фирмата от Кърджали Аптула Шефки отишъл да види служителите си. Той е категоричен, че двамата не били заспали, изключено било и да са пили. Шефки обяснил, че служителите му били силно религиозни и през живота си не били близвали алкохол. Те били изключително сериозни и отговорни работници. Били в Турция, за да уговарят бизнес за фирмата, която се занимава с производство на зеленчуци. В колата имало разгърната карта на Турция, в която личал маршрут от град Кайсери в посока България.

Във връзка с намерената книжка на терористичната групировка, шефът на двамата катастрофирали мъже не знае хората му да се интересуват специално от „Ислямска държава”. Той обаче признава, че във фирмата му се интересуват от исляма и шериата, в което нямало нищо лошо.