В Софийския районен съд образуваха частно наказателно дело срещу д-р Иван Вуцов от Стара Загора, заради фалшивата му диплома като кардиолог. В продължение на 20 години лекарят е упражнявал специалността, дори е завеждал отделение по кардиология в университетската болница в Стара Загора. Той все още не е уволнен от там, съобщи БНР.

Частното наказателно дело е образувано на 21-ви август и ще бъде гледано от съдия Иван Стоилов. Все още обаче няма насрочена дата за първото заседание. По делото са разпитани десетки свидетели.

Заместник районния прокурор на София Стефан Милев заяви, че д-р Вуцов ще бъде съден по член, по който се предвижда лишаване от свобода до 8 години.

Прокурор Милев беше категоричен, че ако д-р Вуцов получи условна присъда, Софийската районна прокуратура ще протестира решението на съда. На 18-ти септември проф. Пламен Кенаров - главен секретар на Министерството на здравеопазването обяви пред „Хоризонт", че ще поискат от БЛС да отнемат лекарските права на д-р Вуцов.

До вчера обаче подобно искане в Централната комисия по професионална етика на съсловната организация не беше постъпило, заяви председателят на Комисията д-р Петър Загорчев.