Една музикална легенда ни напусна тази нощ.

Само дни след като навърши 70 години скоропостижно и изненадващо почина фронтмена на „Моторхед” Иън Леми Килмистър.

Той е починал от рак, за който диагнозата е била установена в събота.

Нашият мощен и благороден приятел Леми почина днес след кратка битка против крайно агресивен рак. Той разбра, че е засегнат от тази болест на 26 декември и беше в дома си, при семейството си, седнал пред своята любима видеоигра”, се казва в съобщение на "Моторхед", пуснато днес на страницата на групата във фейсбук.

„Ние не можем да изразим потреса и нашата печал, просто няма думи за това”, се посочва още в съобщението, което обещава повече подробности в близките дни.

„А сега, извинявайте... Пуснете си силно Motorhead, пуснете си силно Hawkwind (групата, в която Леми свири пред ерата Motorhead), пуснете си силно музиката на Леми. Пийнете, разказвайте си истории, спомнете си за живота на този възхитителен и чудесен човек”, призовават неговите приятели.

Легендарният певец и басист живееше в Лос Анжелис. Смятат го за един от пионерите на хеви метъла, създател и двигател на "Моторхед".

Лими Килмистър работи до последно. През януари-февруари 2016 година групата планираше турне в Европа, което да ознаменува 40-годишнината от "Моторхед".