Не е сериозно голяма политика, особено в ситуацията, в която се намира страната, да се прави на базата на популистки политически изказвания.
Това заяви  преди Националното събрание на ДСБ Веселин Пенев по повод нападките на Патриотичния фронт за назначаването му за областен управител на София-град, както и за назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната.

Пенев посъветва колегите си от Патриотичния фронт да насочат усилия към далеч по-градивни неща, а не в това да свеждат нещата до личностни взаимоотношения.

Той определи обвиненията към него като лишени от фактологическа основа.

Пенев изтъкна още, че от 1989 година се занимава активно с политическа дейност, създавайки първия синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа". "Минал съм през всички стъпала на консултантската политическа дейност", посочи той.

Относно евентуален отказ от поста в името на крехкото мнозинство в НС новоизбрания областен управител заяви, че компромисът е това, което той прави. "По приятелски и колегиален начин се опитвам да споделя с колегите, които продължават да упорстват", коментира още Пенев.

Това упорство той отдава единствено и само на това, че Валери Симеонов има изключително кратък политически опит и реагира реактивно. "Правим всичко възможно да излезе с достойнство от ситуацията и да не продължава да настоява, че съмненията са повод за някакви конфликтни действия, от която и да е страна", заяви Пенев по повод своето назначение и това на Орхан Исмаилов, които бяха посрещнати остро от патриотите.

Ще припомним, Веселин Пенев бе назначен за областен управител на София-град на 26 ноември, когато премиерът Борисов освободи общо 24-ма областни управители и назначи на тяхно място нови.