Oтборите на Арда и Ботев (Пд) се изправят един срещу друг в двубой от Втората осмица на шампионата. Мачът между тях е своеобразна битка за първото място в група Б, което дава леко предимство в по-нататъшната фаза на плейофите за баражната седма позиция.

Арда се намира в неприятна серия от 10 поредни мача без победа. Настроението при кърджалийци е минорно, но те нямат право на отпускане и трябва да направят всичко възможно да измъкнат трите точки. При победа "канарчетата" ще завършат на първа позиция.

Арда взима още един футболист на Витоша

Арда взима още един футболист на Витоша

Тимът от Кърджали има интерес към Христо Иванов

Треньорът на Арда Николай Киров за първи път ще се изправи срещу бившия си отбор. Белия няма проблеми с контузени и наказани футболисти. Очаква се атаката да води Радослав Василев, а зад гърба му да действа Коконов. По крилата ще нападат Делев и Ковачев.

Арда освобождава трима футболисти, от клуба поставиха ултиматум

Арда освобождава трима футболисти, от клуба поставиха ултиматум

Нападателят Петър Христов ще бъде преотстъпен на Литекс. Така общата бройка на напусналите играчи става 13

Настроението в лагера на Ботев (Пд) също не е много позитивно, след като "жълто-черните" отпаднаха от полуфиналната фаза за Купата на България. Ферарио Спасов прави само една промяна в групата и за този двубой. Извън разширения състав остана юношата Димитър Пройчев.

Групата на Ботев (Пд) за гостуването на Арда

Групата на Ботев (Пд) за гостуването на Арда

Ферарио Спасов прави една промяна

Мачът ще бъде последен за този сезон за капитана на Ботев Лъчезар Балтанов. Халфът ще се подложи на операция, за да може да бъде на линия за старта на новата кампания.

Главен съдия на срещата ще бъде Станислав Тодоров, с помощници Петър Митрев и Костадин Тановчев. Делегат на БФС е Станислав Вълков, а работата на реферите зорко ще следи Ичко Лозев.

Капитанът на Ботев (Пловдив) ще се оперира

Капитанът на Ботев (Пловдив) ще се оперира

Лъчезар Балтанов от няколко мача играе с разкъсан менискус