Берое не успя да се справи успешно с експерименталния състав на Лудогорец, на който Димитър Димитров бе заложил в днешния мач между двата тима от предпоследния кръг на първенството.

Старозагорци измъкнаха само точка в Стара Загора и се отдалечиха от така желаното трето място в Първа лига, на което Левски вече има преднина с две точки, след като записа загуба от ЦСКА с 2:3 тази вечер. 

Снимка 356659

Източник: beroe.bg

Точен за домакините бе Мартин Камбуров, докато за "орлите" се разписа 17-годишният Денислав Александров. Попадението на младока е първото му с екипа на седемкратния шампион на България, както и в елита на родния ни футбол.

Причина за избора на Херо е, че звездите на разградчани вече са във ваканция след успешния сезон, който записаха.

Берое - Лудогорец (Развой на срещата по минути)
на живо

Берое - Лудогорец (Развой на срещата по минути)

Двубоят е от 18:30 часа

Доста "постна" бе първата част между двата отбора. В 17-ата минута, Камбуров отправи силен шут към вратата на Лудогорец от пряк свободен удар, но топката не намери очертанията на вратата и премина над напречната греда. 

Малко след това, Виданов засече центриране на Цонев от корнер и пробва удар с глава, но Броун бе заел добра позиция и улови топката. В 28-ата минута бе и последната най-интересна ситуация. Доминик Янков проби в наказателното поле завърши с удар по земя, но Перниш успя да избие.

През второто полувреме случващото се на терена се пооживи и атаките и за двата отбора зачестяха. В 65-ата минута, Денислав Александров получи пас отдясно и изпрати топката в далечния ъгъл. Перниш се хвърли, но не успя да спаси феноменалния удар на таланта на "орлите".

Отговорът на домакините обаче не закъсня и още със следващата си атака Берое изравни резултата. След хубаво взаимодействие между играчите на старозагорци, топката достигна до Мартин Камбуров, който беше добре позициониран пред вратата на Лудогорец и чукна кълбото за 1:1.

Въпреки спокойното темпо на срещата, малко преди края ѝ Борислав Цонев и Рафаел Форстър изпуснаха нервите си, след като първият влезе доста грубо в краката на опонента си. Главният съдия веднага се намеси, за да не се стигне до бой, тъй като двамата се спречкаха.

Снимка 356660

Източник: beroe.bg

След този хикс, Берое е на четвъртата позиция в Първа лига с актив от 59 точки, докато Левски е трети с 61. За Лудогорец срещата е без значение, тъй като вече официално бе коронован с титлата на България. В последния кръг старозагорци се изправят срещу ЦСКА, докато "сините" ще гостуват на Верея.