Отборът на Берое отново намери мястото си в Топ 4 в Първа лига, след като днес записа минимална победа над Ботев във Враца с 1:0. Единственото попадение дойде след много спорна дузпа, която бе успешно реализирана от Мартин Камбуров, който пък отбеляза своя гол №215 в елита до този момент.

Ботев (Враца) - Берое, 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Враца) - Берое, 0:1 (Развой на срещата по минути)

Много спорна дузпа донесе важни три точки на заралии

Първите 20 минути бяха доста равностойни, като домакините опитваха да пресират своя съперник с непрестанни атаки. В 4-ата минута, Валери Божинов подаде към напредналия към наказателното поле Емил Стоев, той пое добре топката и веднага стреля, но Душан Перниш успя да скъси ъгъла и изби топката с крак. Малко след това, Йордан Апостолов центрира към наказателното поле на заралии, но преди негов съотборник да успее да играе с топката, Душан Перниш излезе напред и улови кълбото. 120 секунди по-късно, вратарят на старозагорци за пореден път се изяви, като този път не бе затруднен от Даниел Генов, който стреля доста слабо и топката попадна право в ръцете на стража. 

Снимка 394131

Източник: beroe.bg

В 20-ата минута, Иван Минчев опита да изненада Красимир Костов с хубав удар от фаул, но топката премина встрани и вратарят нямаше нужда да се намесва. 

В 22-ата минута станахме свидетели на най-спорната ситуация в срещата. Георги Кабаков видя нарушение срещу Вандерсон, извършено от Андреас Васев, който леко закачи крака на футболиста на заралии. След повторенията ясно се видя, че решението на съдията е доста дискусионно, тъй като в действията на нападателя на врачани нямаше никаква умисъл и по-скоро Виана падна доста театрално на тревата. Зад топката застана Мартин Камбуров, който реализира своя гол №215 в Първа лига и даде аванс на своя отбор от бялата точка - 1:0.

В 35-ата минута, Александър Томаш получи много лоша новина, след като именно Вандерсон бе принудително заменен от Рубен Бригидо. Играчът дори бе изнесен на носилка от терена, тъй като изпитваше много силни болки в коляното и нямаше как сам да напусне. Към момента все още официална информация какво е състоянието му, но травмата най-вероятно е в областта на коляното.

До края на първото полувреме, темпото доста поспадна и така и не не се стигна до по-интересни ситуации пред една от двете врати, с които да бъде променен резултатът.

Втората част бе далеч по-слаба и за двата отбора. Първата по-интригуваща ситуация дойде чак в 67-ата минута, когато Юлиан Ненов успя да преодолее Душан Перниш, след като получи много точен пас от Йордан Апостолов. Камен Хаджиев обаче бързо се върна в защита и успя да изчисти топката в последния момент. 

За съжаление обаче на зрителите по трибуните, до края на срещата заралии просто пазеха резултата и независимо от офанзивните смени на Сашо Ангелов, домакините така и не успяха да достигнат поне до изравнително попадение. Единствените приковаващи вниманието изпълнения бяха малко след 80-ата минута. Първо гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар от много добра дистанция, но Борислав Цонев не успя да затрудни Красимир Костов, който улови без проблеми. Малко след това, Валери Божинов пробва да изненада Душан Перниш, но стреля слабо и право в ръцете на вратаря.

Снимка 394130

Източник: beroe.bg

След тази минимална победа, Берое отново зае място в Топ 4 с актив от 33 точки, докато Ботев (Враца) е на осмата позиция с 24, записвайки втората си поредна загуба.