Берое загуби домакинството си на Славия в мач от 13-ия кръг на шампионата. Двубоят под Аязмото завърши с успех за столичани с 2:1.

Точен за домакините беше Минчев, но с попадения на Йомов и Галин Иванов, "белите" се добраха до трите точки в сблъсъка.

Столичани вече имат с точка повече от днешния си съперник.

Берое нямаше загуба от Славия в 8 поредни мача - 4 победи и 4 равенства. В последните 17 срещи между двата отбора "белите" бяха постигнали едва един успех. Днес те нарушиха тази негативна статистика.

Снимка 448889

Източник: LAP.bg

Треньорът на домакините Александър Томаш не можеше да разчита на трима основни футболисти - Иван Бандаловски, Александър Василев и Карлос Охене и това оказа негативен ефект върху представянето на тима.

Славия е в серия от три поредни победи. Единственият контузен в състава на Златомир Загорчич бе Андреа Христов.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Берое - Славия 1:2, Иванов възстановява преднината на гостите!
на живо

Берое - Славия 1:2, Иванов възстановява преднината на гостите!

Старозагорци нямат загуба от "белите" в 8 поредни мача

През първото полувреме попадения не бяха реализирани. Нещо повече - в рамките на началните 45 минути точен изстрел към една от двете врати, а съответно и 100%-во положение за гол, нямаше.

Домакините започнаха силно, като опитаха да вземат инициативата още в самото начало.

Малко по малко обаче гостите изравниха играта и започнаха да притискат опонентите си. Шоколаров и Йомов бяха в основата на по-любопитните акции на столичани, които така и не успяха да преодолеят затегната отбрана на старозагорци.

Бригидо пък беше двигателят в състава на домакините. Определено личеше липсата на част от контузените и наказани обичайни титуляри и Бригидо на моменти сякаш нямаше с кого да комбинира.

Мартин Камбуров на два пъти получи добри подавания, но бе посрещан от трима бранители и не съумя да ги преодолее.

Така до почивката попадения нямаше, а представянето на двата тима беше по-скоро еднакво безлично.

Истинският екшън бе запазен за второто полувреме.

Резултатът беше открит при първия точен изстрел към една от двете врати, дело на Георги Йомов. Той се разписа с ефектно изпълнение, като спря топката на гърдите си, а след това с мощен шут я прати в мрежата за 0:1.

В 67-ата минута Иван Минчев засече пас на Бригидо с глава и изравни. Дейно участие в акцията на старозагорци имаше Мартин Камбуров, който използва по чудесен начин грешка в отбраната на опонента и подаде към Бригидо.

Само 7 минути след като статуквото бе възстановено, софиянци отново излязоха напред. След продължително разбъркване в полето на Берое, топката се озова в краката на оставения непокрит Галин Иванов, който необезпокояван насочи точен изстрел в очертанията на вратата. Перниш не успя да спаси и "белите" поведоха с 2:1.

До края на мача нервите взеха превес и състезатели и на двата тима бяха официално предупредени.

За нещастие на Александър Томаш обаче тимът му така и не успя да стигне до равенството и загуби своето домакинство.

Снимка 448888

Източник: LAP.bg