Ботев (Пловдив) не успя да спечели домакинството си на Черно море в един от интересните мачове от 23-ия кръг на Първа лига.

Срещата приключи при резултат 1:1.

Двата тима са замесени в борбата за Топ 6, но засега изостават от преките си конкуренти Берое и Славия. Днес победата бе задължителна, както за "канарчетата", така и за "моряците", ако искат да съхранят шансове за първата шестица.

Спорът едва не бе спечелен от отбора на домакините. Точен в тяхна полза, по-скоро изненадващо, бе Филип Филипов. Той се разписа през вторите 45 минути.

В края на мача обаче влезлият като резерва Ангелов се отчете с брилянтна асистенция за Родриго, който оформи крайното 1:1.

Ботев започна втория дял от сезона с нулево равенство срещу градския си съперник Локомотив (Пловдив), а след това падна от ЦСКА в София с 0:1. Черно море записа успех срещу Дунав с 2:0, а преди седмица изтръгна точка в сблъсъка с Левски в последната секунда за 2:2.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Ботев (Пловдив) - Черно море 1:1, гол на Родриго!
на живо

Ботев (Пловдив) - Черно море 1:1, гол на Родриго!

Ботев е единственият отбор без отбелязан гол през пролетта

Първото полувреме предложи на вниманието на феновете в Коматево множество положения за реализиране на гол и за двата тима.

Те размениха по няколко минути на надмощие, като на първо време превес на терена имаха гостите.

Изстрел на Курьор бе отразен от стража, след това се отби в гредата, а до добавка не се стигна, тъй като състезателите на домакините реагираха своевременно и избиха топката в корнер.

Снимка 469385

Източник: LAP.bg

Последва нова възможност за варненци. Панайотов напредна по десния фланг и асистира на Курьор, който с мощен диагонален изстрел разтресе напречната греда на вратата на "канарчетата".

В 39-ата минута Неделев стреля от свободен удар. Топката се отби в рамката зад Митрович. Върна се в наказателното поле, където Ничев също шутира в гредата. Последва пореден един изстрел и след докосване до рамката, кълбото попадна в ръцете на Митрович.

Снимка 469388

Източник: LAP.bg

Преди паузата акциите и за двете единайсеторки спираха пред наказателното поле, а често играта бе накъсвана заради извършени нарушения.

Така или иначе до промяна в резултата не се стигна.

В 57-ата минута бе отбелязано първото попадение в мача. Негов автор стана Филип Филипов. Той се разписа по-скоро случайно, като прострелно центриране в полето на Черно море не намери нито един от футболистите на домакините, преди да стигне до включилия се Филипов. Той подложи крака си на пътя на топката и тя влезе във вратата за 1:0.

Преди това Неделев можеше да се разпише, но изстрелът му от средна дистанция не намери очертанията на вратата.

Малко по-рано центриране отдясно по нападението на домакините срещна ръката на Панайотов. "Канарчетата" претендираха за дузпа, но бе отсъдено само нарушение извън пределите на пеналта. Ситуацията беше дискусионна.

Неделев нямаше ден, като в средата на второто полувреме бе изведен сам срещу вратаря на Черно море, намери топката от ждроб, но Митрович отрази мощния изстрел на национала.

Малко преди края Тодор Неделев пропиля поредна отлична възможност за реализиране на попадение. Той не стреля добре с глава, при центриране на голмайстора Филипов.

Снимка 469384

Източник: LAP.bg

Дванадесет минути преди последния съдийски сигнал в мача Денислав Ангелов изведе по чудесен начин Родриго очи в очи с вратаря на Ботев (Пд) и равенството беше възстановено.

Попадението задейства състезателите на варненския тим, като те създадоха още няколко положения за отбелязване на гол.

Нова промяна в резултата обаче нямаше и Ботев (Пд) стигна до първия си гол от подновяването на шампионата насам, но не успя да спечели домакинството си на Черно море.

Битката за попадане в Топ 6 на класирането продължава и за двата отбора.

Снимка 469386

Източник: LAP.bg