Ботев (Пловдив) надигра без проблеми състава на Верея с 2:0 в мач от 9-ия кръг на шампионския плейоф в Първа професионална лига.

Двубоят бе без значение за крайното класиране на двата тима, които доиграват сезона.

Това важи с особена сила за гостите, които нямат нямат победа вече в 11 поредни шампионатни мача. За този период те спечелиха едва една точка.

И двете попадения за победителите днес реализира Стивън Петков.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Ботев (Пд) - Верея 2:0, два гола на Петков!
на живо

Ботев (Пд) - Верея 2:0, два гола на Петков!

Срещата стартира в 20:30 часа

Първото полувреме започна с масиран домакински натиск. Лъчезар Балтанов можеше да открие резултата още в 3-ата минута, но ударът му беше неточен.

След силни откриващи десетина минути в полза на "канарчетата", техните съперници изравниха играта и на свой ред опитаха да организират няколко атаки.

Снимка 356670

Източник: LAP.bg

Най-близо от състава на старозагорци до откриването на резултата беше Валери Домовчийски. Той засече топката след центриране от корнер, но шансът не беше на негова страна и статуквото се запази.

Резултатът беше открит след 28 минути игра, когато Петков прати топката във вратата на съперника. Повече от любопитно обаче беше това, което се случи след това.

Нападателят вдигна фланелката си, като под нея имаше тениска с надпис "Благодаря ви, канари! Успех!", което по всяка вероятност означава, че това бе един от последните мачове на състезателя с екипа на клуба.

Преди паузата Неделев и на два пъти Балтанов можеха да се разпишат, но това така и не се случи.

Снимка 356671

Източник: LAP.bg

В 62-ата минута, с технично изпълнение, Петков покачи на 2:0 за тима си. Малко по-късно той реализира и трето попадение, което обаче беше отменено заради налична засада.

До края на срещата нова промяна в резултата не беше записана, а гостите не се и постараха това да се случи.

В състава на Ботев днес липсваха Серкан Юсеин и Густаво Афонсо, които са наказани.

Верея пък пристигна в Пловдив без контузения Венци Христов и наказаните Веселин Минев и Здравко Илиев. От групата отпадна и Денислав Станчев, който е с националния отбор до 18 години.

Снимка 356668

Източник: LAP.bg