Ботев (Пловдив) постигна очакван успех при домакинството си на Верея в 23-ия кръг на Първа професионална лига.

"Канарчетата" надделяха с 4:0 и така започнаха пролетния дял с вече 7 точки от мачовете със Славия, Лудогорец и днешния, с което скъсяват изоставането си от Левски само на 3 пункта.

Точни за победителите тази вечер бяха Доре, Неделев, Шопов и Добрев.

Верея се оказа не толкова слаб отбор, колкото всички очакваха, и допусна само един гол в първите си два двубоя след подновяването на първенството, но играе само в защита и почти не поглежда към противниковата врата.

Днес този подход на тима не проработи и старозагорци логично отстъпиха пред съперника си.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Ботев (Пловдив) - Верея 4:0!
на живо

Ботев (Пловдив) - Верея 4:0!

Треньорът на "жълто-черните" Николай Киров беше категоричен, че подценяване няма да има

Първото полувреме оправда напълно очакванията, като гостите се прибраха плътно в половината си и очакваха атаките на своя опонент.

За разлика от предишните два мача на тима обаче днес тази им тактика никак не бе успешна.

След 20 минути игра резултатът беше открит. Гола за домакините отбеляза Феребори Доре, който получи чудесно центриране в наказателното поле на съперника и от близка дистанция, с глава, даде заслужена преднина на състава си.

Последваха три поредни опита на Тодор Неделев да удвои предимството за отбора си, но подходът му с удари от далечна дистанция не сполучи.

Лидерът на Ботев (Пд) опита по-директен подход, с пробиви през центъра на защитата на Верея. Това бе и правилната стратегия, в случая.

Именно Неделев бе точен за 2:0 четири минути преди почивката. Той получи чудесен извеждащ пас в половината на опонента и с майсторско изпълнение преодоля Ганев, на практика лишавайки срещата и от малкото останала интрига в нея.

Реферът не даде нито секунда продължение на първата част, което бе показателно за случилото се на терена.

Освен Вутов, мача в Коматево пропусна и Кристиан Димитров, който натрупа картони. Треньорът на "жълто-черните" Николай Киров беше категоричен, че подценяване няма да има и това пролича и през второто полувреме на мача.

Снимка 406980

Източник: LAP.bg

Ботев (Пд) не се отдръпна в задни позиции, а продължи да атакува.

Така десетина минути преди последния сигнал един от най-настоятелните футболисти в мача - Васил Шопов ознаменува доброто си представяне с попадение за 3:0. Това стана възможно след добро взаимодействие между него и капитана Балтанов.

Малко преди последния сигнал, след продължителен самостоятелен пробив, влезлият като резерва Добрев оформи крайното 4:0.

Само липсата на спортно щастие лиши домакините от по-изразителен успех. Но в крайна сметка втората част не предложи и толкова много сериозни ситуации за реализиране на попадение.

По-рано през сезона Ботев спечели гостуването си на Верея с 2:1, а головете отбелязаха Неделев и Балтанов.