Ботев (Пловдив) загуби домакинството си на Берое в Битка №103 за Тракия.

"Канарчетата" отстъпиха с 0:1, след попадение на Бригидо в продължението на първото полувреме.

Николай Киров даде шанс за изява на някои от резервите в състава си, които да докажат, че заслужават повече доверие за в бъдеще. Киров опита да предпази титулярите си от контузии и наказания преди финала за Купата на България срещу градския съперник Локомотив. Заради това част от тях бяха заменени на почивката.

Снимка 388661

Източник: LAP.bg

Берое пък постигна първа победа в Коматево от май 2016 година, когато спечели с 1:0 с гол на Атанас Зехиров, който сега е част от Ботев. Заралии се намират в отлична форма. Те загубиха само веднъж - от ЦСКА, в последните си 7 мача.

И двата отбора са без шансове за третото място, а победата за Берое увеличи преднината им пред "канарчетата" на 4 точки в спора за четвъртата позиция.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Ботев (Пловдив) - Берое 0:1, гол на Бригидо!
на живо

Ботев (Пловдив) - Берое 0:1, гол на Бригидо!

Берое ще гони първа победа в Коматево от май 2016 година

Първото полувреме предложи множество ситуации за откриване на резултата и за двете единайсеторки.

В редиците на домакините най-дейни бяха лидерите на тима Неделев и Димитров. Те изпробваха на няколко пъти шанса си с изстрели от далечна дистанция.

Те се оказаха неуспешни, като дори не се налагаше намесата на вратаря на гостите.

Всяка акция за гостуващия състав пък изглеждаше опасна.

Бригидо и Еуженио бяха най-опасните оръжия на Томаш в половината на съперника. Двамата се надпреварваха да поднасят добри шансове за съотборниците си в нападение или пък сами пробваха да завършат атаките на тима.

Камбуров пък стигна до една от най-чистите възможности за Берое през първата част, като бе добре изведен очи в очи с Кайзер, но стреля в дясната греда на вратата на Ботев (Пд).

Въпреки това старозагорци не спираха да търсят гола и в крайна сметка успяха да стигнат първи до откриване на резултата.

Това се случи в добавеното време на първото полувреме, когато неразбирателство в защитата на Ботев (Пд) поднесе на тепсия топката на Бригидо, който оставен непокрит и необезпокояван, шутира точно за 0:1. Кайзер не успя да помръдне от позицията си.

Така до почивката гостите водеха с минимална преднина.

През втората част от сблъсъка Николай Киров предпочете да изкара някои от титулярите си, за да съхрани силите им за финала за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив).

Получилият почивка през първото полувреме Балтанов замени Тодор Неделев, който изигра 150-ия си двубой с фланелката на тима днес.

Снимка 374993

Източник: LAP.bg

Бригидо пък стреля в рамката на вратата директно от корнер, но липсата на късмет не му позволи да отбележи подобно попадение.

Малко по-късно той бе заменен.

Антонио Вутов подписа нов договор с Ботев (Пловдив)

Ботев (Пд) удължи договора на още една от звездите си

Антонио Вутов подписа нов контракт

До края нова промяна на резултата нямаше, като Берое остана по-настоятелен в действията си в предни позиции и заслужи напълно успеха си днес.

Снимка 355986

Източник: LAP.bg