Отборите на Черно море и Дунав (Русе) не се победиха в откриващия двубой от осмия кръг на шампионата. Срещата на "Тича" завърши при резултат 1:1. Гостите нанесоха първия удар в двубоя, след като поведоха чрез Ахмедов 60 секунди преди почивката. Веднага след подновяването на играта Илиан Илиев-младши зарадва своя баща и "зелено-белите" фенове с красиво попадение.

Оттам насетне домакините наложиха здрав натиск, но подобно и на мача с ЦСКА, отбраната на Дунав действаше стабилно и не позволи много драматични мигове пред Макендижев. Все пак, близко до важния гол за варненци бяха Васко Панайотов и Аристот Ндонгала.

Снимка 440716

Източник: LAP.bg

Поредното равенство на "моряците" ги оставя на шестото място във временното класиране. Дунав е на 12-та позиция с 8 пункта.

Двубоят на "Тича" започна с териториално превъзходство на домакините. "Моряците" на Илиан Илиев пробваха своя опонент с няколко постепенни атаки, които завършваха с центрирания от фланговете. Благой Макенджиев обаче беше на мястото си и не позволи някакви опасности в наказателното си поле.

Черно море - Дунав 1:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Черно море - Дунав 1:1 (Развой на срещата по минути)

Проследете тук най-интересните моменти от изиграния двубой на "Тича"

Първият точен изстрел в този двубой беше регистриран в 9-ата минута. Непримиримият Васко Панайотов се пребори за добра позиция, от която шутира без забавяне. Стражът на съперника внимаваше и улови сигурно.

Снимка 440721

Източник: LAP.bg

Гостите се отърваха от попадение в 14-ата минута. Мартин Минчев демонстрира добрата си техника на малък периметър, след което центрира в полето на "драконите", където връхлитащият Илиан Илиев-младши съумя да отправи изстрел. В този миг обаче на важен шпагат се хвърли Михаил Милчев, който промени траекторията на топката и така всичко завърши само с корнер.

Дунав дочака своя миг в 30-ата минута, когато получи добър шанс да отбележи. Центриране на Ивайло Лазаров от фаул доведе до кратко меле в полето на Черно море. Капитанът Мартин Ковачев викна силно "Аз", с което афишира амбицията си да отправи изстрел вместо колегата му до него Диян Димов. Шутът на бранителя обаче бе блокиран от отлично позиционирания Мирослав Енчев.

Снимка 440719

Източник: LAP.bg

Малко преди паузата, "драконите" на Люси Киров отново застрашиха след статично положение. Лазаров сложи топката на главата на Стефан Христов, който насочи леко параболично към мрежата на Черно море. Макар и заслепен от слънцето, Иван Дюлгеров осъществи блестяща реакция и спаси своя тим.

Видимата криза в отбраната на Черно море доведе до нов добър шанс за русенци. Този път обаче "небесносините" се възползваха и така поведоха в много сюблимен момент от съперничеството. Ахмед Ахмедов бе забравен от статичните защитници на "моряците". Таранът изчака достатъчно и комбинира с Ивайло Лазаров. Халфът отправи шут, който беше париран от Дюлгеров. Дебнещият Ахмедов опита голова добавка, но също бе разочарован от младия вратар. Съдбата все пак се усмихна на голмайстора, тъй като той получи и трети шанс, който най-сетне превърна в попадение.

Снимка 440718

Източник: LAP.bg

Втората част започна по перфектен начин за домакините, които бързо се върнаха в мача. В този миг на "Тича" имаше един горд баща - треньорът на Черно море - Илиан Илиев. Специалистът видя как неговият син Илиан Илиев-младши се възползва от една зле изчистена топка от Дунав и със силния си ляв крак не остави абсолютно никакъв шанс на изненадания Макенджиев.

А това беше само част от агресивната игра на варненци. В 50-ата минута Виктор Попов свърши работата си по фланга и отправи едно перфектно центриране за връхлитащия в полето на опонента Васко Панайотов. Националът плонжира и отигра с глава, но за негова жалост не намери очертанията на русенската врата.

Правещият силен двубой Цветомир Панов можеше да донесе радост за варненската публика в 69-ата минута. Фланговият бранител проби мощно отляво и отправи силно центриране по земя. Топката премина през купа от играчи, като никой не успя да засече топката във вратата на Макенджиев.

Снимка 440717

Източник: LAP.bg

До края "моряците" обсадиха русенската врата, но така и нямаха реална идея как да пробият здравия "бетон", който момчетата на Люси Киров бяха "забъркали" пред своя сигурен вратар Благой Макенджиев.

След подновяването на шампионата, което е чак на 13 септември, Дунав приема на свой терен Славия. Черно море пък ще гостува на Левски.