Отборите на Черно море и Витоша (Бистрица) ще изиграят първия двубой от група "А" на плейофната Втора осмица от първенството. Срещата е с изцяло протоколен характер. "Моряците" имат аванс от 13 точки пред Етър и ще завършат на първо място, продължавайки по този начин битката си за участие в Лига Европа. Гостите пък са наясно, че ще изпаднат и просто ще доиграят шампионата.

Мартин Минчев оценен високо от скаутското звено на Селтик

Мартин Минчев оценен високо от скаутското звено на Селтик

За интерес към него се говори, че има и от страна на Торино

Наставникът на домакините Илиан Илиев ще може леко да експериментира със своя състав. Извън групата остана стражът Миодраг Митрович, а с срещата също така ще пропуснат капитанът Даниел Димов и Петър Вуцов, оставил отлични впечатления от изявите си в предишния двубой между варненци и бистричани.

През вчерашния ден пък стана ясно, че "моряците" са разтрогнали договора с дефанзивния състезател Фахт Актау.

Даниел Димов: Искам Локо (Пд) на бараж срещу Черно море

Даниел Димов: Искам Локо (Пд) на бараж срещу Черно море

"Подновил съм договора си"

От своя страна Асен Букарев няма проблеми около своята селекция. Специалистът така или иначе е лимитиран откъм избор на титулярни 11. Атаката отново ще бъде водена от Илия Димитров, а по фланга ще му помагат Запро Динев и Даниел Кутев. След контузя в игра отново ще видим славния ветеран Венци Бонев.

Букарев: Отборът ни е прекалено млад и му липсва синхрон

Букарев: Отборът ни е прекалено млад и му липсва синхрон

"За нас това са контроли преди сезона във Втора лига"

Главен съдия на срещата е Георги Гинчев, с помощници Никифор Велков и Милен Арабаджиев. Делегат на БФС е Георги Георгиев от Варна, а работата на реферите зорко ще следи Георги Нарлев.