Страхотен гол на Радослав Кирилов донесе победата на Пирин срещу Дунав с 1:0. Милен Радуканов надигра тактически Малин Орачев в мач, в който имаше много борба и малко положения.


Двата отбора се вкопчиха здраво веднага след първия съдийски сигнал на Ангел Баялцалиев. Играта беше равностойна с минимално териториално предимство за гостите.

"Орлетата" залагаха на по-бързото изнасяне на топката и тръгване от задни позиции. Голямата битка не водеше до опасности. Все пак двамата вратари се наложи да спасят по едно положение преди почивката.

Преслав Йорданов направи своя дебют за Пирин в началото на второто полувреме. Но русенци играеха повече с топката и привидно продължаваха да са по-активни.

Снимка 344355

Източник: GettyImages

Гениално изпълнение на Радослав Кирилов в 56 минута реши мача. Той успя да си нагласи топката пред наказателното поле и с техничен удар с десния крак намери далечния ъгъл на вратата на Луков. Стражът на "драконите" успя да докосне топката, но не и да промени посоката ѝ.

Попадението даде необходимото психологическо предимство на домакините и опитен специалист като Милен Радуканов не може да изпусне такава ситуация. Благоевградчани убиваха мача, но контраатакуваха опасно при всяка възможност.

Снимка 344357

Източник: GettyImages

Момчетата на Малин Орачев така и не можаха да намеря път към вратата на Георгиев и закономерно мачът завърши при резултат 1:0 за Пирин.

Вратарят на домакините Георги Георгиев получи разтежение при изпълнение на аут и със сълзи на очи напусна терена.

Така Пирин има вече 26 точки, а Дунав остана с 21. Двата отбора могат да попаднат в една и съща група във втората фаза и много скоро да се срещнат отново.

Снимка 344359

Източник: GettyImages