Отборите на Левски и Етър се изправят един срещу друг в късния съботен двубой от програмата на Първа лига. Срещата е без алтернатива за домакините, които се нуждаят от задължителен успех, за да запазят дори и малките си шансове в борбата за първото място.

Венци Василев: Левски е фаворит, но се надявам да измъкнем нещо

Венци Василев: Левски е фаворит, но се надявам да измъкнем нещо

"Имат много добър отбор"

Напрежението в лагера на "сините" обаче не е никак малко, след като селекцията на Славиша Стоянович записа разочароващи резултати срещу Ботев (Враца) - 1:3 и Септември - 2:2. Днес домакините са в доста променен състав. За това "вина" има наказанието на Давид Яблонски, контузията на Божидар Митрев и трагичната форма на ключови футболисти като Паулиньо, Цветкович, Обертан... Заради треньорско решение, извън групата пък останаха Луан Виана, Ривалдиньо, Нашименто и Белаид.

Така като двойка централни защитници ще действат Нуно Рейш и Хали Тиам, опорни халфове са младият Илия Юруков и Давиде Мариани, а зад гърба на централния нападател ще действа Серджиу Буш.

Славиша Стоянович бесен на звездите на Левски, много промени в групата на "сините" за Етър

Славиша Стоянович бесен на звездите на Левски, много промени в групата на "сините" за Етър

Цели девет българина попаднаха в нея

Сред резервите пък попаднаха много "сини" таланти от школата: Деян Иванов, Атанас Кабов, Станислав Иванов, Илия Димитров и др.

Друга любопитна подробност е, че при 3 точки срещу "болярите" левскарите ще запишат юбилейна победа №500 у дома. Балансът на "сините" в собствения им дом до момента е 499 успеха, 66 равенства и 34 загуби, при голова разлика 1562:392.

За Етър пък няма да играят капитанът Георги Сърмов, Аласана Мане и Ерик Почански, които лекуват травми. Въпреки това, наставникът на "виолетовите" - Красимир Балъков е уврен, че момчетата му могат да измъкнат позитивен резултат от "Герена".

Левски може да се раздели с Луан Виана

Левски се разделя с бразилец през януари?

Причината е малкото квоти за играчи извън ЕС

В състава на гостите няма изненади. Атаката ще бъде водена от Фло Боджадж, а зад него активно ще оперират Дани Младенов, Иван Стоянов и Велко Батрович. В средата много ще се разчита на Никола Колев и Румен Руменов, а офанзивната мощ на Левски ще трябва да спира карето: Скерлев, Гълъбов, Атанасов и Василев.

Главен съдия на срещата е Никола Попов, с помощници Веселин Мишев и Дениз Соколов. Делегат на БФС е Неделчо Михайлов, а работата на реферите зорко ще следи Мартин Богдев.

Слаб интерес към двубоя между Левски и Етър

Феновете на Левски отново се дистанцират от футболния тим

Очаква се слаба посещаемост за домакинството на Етър