Левски победи последния в класирането на Първа лига Етър в двубой от 5-ия кръг на шампионата.

Срещата на стадион "Георги Аспарухов" приключи при резултат 2:1.

Точни за домакините бяха Живко Атанасов и Борислав Цонев, докато за гостите се разписа Преслав Боруков. Това бе първият отбелязан гол въобще за великотърновци през сезона.

Снимка 495944

Източник: LAP.bg

"Сините" успяха да запишат първа домакинска победа за календарната 2020 година. Отборът нямаше успех на собствен терен повече от 9 месеца.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Левски - Етър 2:1, гол на Цонев!
на живо

Левски - Етър 2:1, гол на Цонев!

"Сините" са във възход и трудно ще изпуснат трите точки срещу последния в класирането

Първото полувреме започна силно за гостите, като след едва 2 минути игра те вече имаха точен удар. Негов автор беше Милчо Ангелов. Михайлов обаче спаси вещо, като не допусна да бъде изненадан.

Последваха силни моменти за фланговите състезатели на Етър, но освен техните центрирания, до нова опасност пред "синята" врата не се стигна.

Постепенно Левски изравни играта и дори в един момент от мача играчите на тима се настаниха трайно в полето на великотърновци.

Снимка 495942

Източник: LAP.bg

Спринт на Иванов бе спрян от сигнал за нарушение в атака, а след това и пробив отдясно и центриране към Паулиньо не бяха успешни, като в последния момент бранител изби топката пред краката на бразилеца.

В 36-ата минута се стигна до изпълнение на ъглов удар. Столичани изпълниха заучено положение, като топката бе пратена към Петков, който в продължи за Живко Атанасов, вкарал я с глава в мрежата на Етър.

И докато радостта на софиянци все още продължаваше, две минути преди изтичане на редовното време за първата част Боруков получи истински подарък от защитниците в сини екипи и от близка дистанция не остави шансове на Михайлов, разстрелвайки го за 1:1.

Така до почивката равенството бе възстановено и нито един от двата тима не разполагаше с предимство.

След множество промени и в двата състава, както и няколко скоростни, но безрезултатни "сини" атаки, домакините все пак се добраха до крайния успех.

Той стана факт 12 минути преди края.

Тогава се стигна до игра с ръка на границата на наказателното поле на Етър, при което главният съдия сигнализира за нарушение на правилата.

Великотърновци претендираха, че фаул всъщност няма, но такъв бе отсъден.

Зад топката застана Цонев, който стреля точно и не остави шансове на вратаря на съперника.

Снимка 495951

Източник: LAP.bg

Резултатът остана непроменен и по този начин Левски най-после записа победа на собствен терен, от цели 9 месеца насам.

Новината е добра за феновете на "сините", които не спряха да подкрепят любимците си от първия до последния сигнал.

Снимка 495938

Източник: LAP.bg