Левски постигна трета поредна победа в Първа лига, след като в мач от 19-ия кръг срази с 3:0 Пирин (Благоевград) у дома. Головете на стадион "Георги Аспарухов" бяха дело на Роман Прохазка 20-ата минута от спорна дузпа, Жуниор Мапуку в 48-ата и Васил Панайотов в 78-ата. "Орлетата" завършиха срещата с човек по-малко, след като Аймен Суда бе изгонен в 71-ата минута за два жълти картона.

Столичани продължават да заемат трето място във временното класиране, като събраха 38 точки. Пирин е 11-и с 19 пункта.

Делио Роси бе оставил на пейката героят от победата над Дунав Васил Панайотов. Сред титулярите бяха изтърпелия своето наказание Жорди Гомес и Антони Белмонт. Атаката се водеше от Антонио Вутов, а Жуниор Мапуку отново бе позициониран на лявото крило.

Снимка 326982

Източник: LAP.bg

Началните минути бяха равностойни, без опасности пред двете врати. Първата добра възможност се откри пред Жуниор Мапуку, който стреля покрай вратата от границата на наказателното поле. Малко след това и Обертан опита удар от около 20 метра, но Макенджиев се справи и улови.

Така се стигна до 20-ата минута, когато главният рефер Валентин Железов отсъди спорна дузпа в полза на "сините" за задържане на Холмар Ейолфсон от страна на Стилиян Николов в наказателното поле при изпълнение на корнер. Отсъждането на арбитъра изненада играчите и на двата отбора, като те бяха тръгнали да се изтеглят към центъра на терена. Зад топката застана Роман Прохазка, който даде преднина на своя отбор, макар че Макенджиев бе близо до това да отрази удара на словака.

Левски - Пирин 3:0
на живо

Левски - Пирин 3:0, Васил Панайотов с трети гол за "сините"

"Сините" търсят трета поредна победа в Първа лига

В 29-ата минута Жерсон Кабрал замени Антонио Вутов, който получи травма при съприкосновение с Аймен Суда. Холандецът раздвижи играта на Левски и в 34-ата минута опита интересен удар, който мина в страни от вратата.

В 38-ата минута Пирин организира бърза контраатака, при която Костов не успя да засече отличен пас на Кирилов в наказателното поле на "сините". В края на полувремето стражът на "орлетата" отново не се затрудни при удар на Обертан.

Снимка 326981

Източник: LAP.bg

Втората част започна отлично за Левски. Жуниор Мапуку получи топката около 35 метра от голлинията от Обертан. Благой Макенджиев изненадващо напусна наказателното си поле, а конгоанецът с отличен прехвърлящ удар вкара за 2:0.

Милен Радуканов: Дори Левски ги хвана срам от решението на съдията (ВИДЕО)

Милен Радуканов: Дори Левски ги хвана срам от решението на съдията (ВИДЕО)

"Железов да е жив и здрав и да продължава да се развива по същия начин"

В следващите минута инициативата бе при домакините, но Мапуку, Белмонт и Кабрал не успяха да се разпишат след далечни удари.

В 71-ата минута "орлетата" останаха с човек по-малко. Аймен Суда си изкара втори жълт картон след нарушение срещу Милош Цветкович. Шест минути по-късно Кабрал си освободи коридор за стрелба, но ударът му рикошира в бранител и излезе в корнер.

Снимка 326989

Източник: LAP.bg

Минута по-късно резервата Васил Панайотов направи резултата класически, след като бе намерен отлично от Иван Горанов и с удар в левия ъгъл вкара за 3:0.

Милен Радуканов: Дори Левски ги хвана срам от решението на съдията (ВИДЕО)

Милен Радуканов: Дори Левски ги хвана срам от решението на съдията (ВИДЕО)

"Железов да е жив и здрав и да продължава да се развива по същия начин"

В 84-ата минута техничен удар на Белмонт бе отразен от Макенджиев. В добавеното време на срещата удар на Кабрал срещна гредата, а малко след това силен шут на Обертан мина над вратата.

Снимка 326980

Източник: LAP.bg

Така Левски постигна трета поредна победа в Първа лига и вече изостава на три точки от втория ЦСКА, който утре играе с Витоша.