Поредният кръг в efbet Лига стартира с огромна изненада. Шампионите от Лудогорец не успяха да спечелят домакинството си на Царско село, като срещата завърши 1:1. "Орлите" водеха в резултата до самия край, но в последната секунда бяха попарени от появилия се като резерва Лъчезар Балтанов. Преди това, в 28-ата минута, Ихиньо Марин бе открил от дузпа за разградчани, но това не се оказа достатъчно за техния триумф.

Лудогорец все още не е вкарвал гол на тим, воден от Любослав Пенев

Лудогорец все още не е вкарвал гол на тим, воден от Любослав Пенев

Царско село играе отлично в защита в настоящата кампания

Селекцията на Павел Върба може да се сърди само на себе си за липсата на победа, тъй като осем минути преди края пропиля нов наказателен удар. Тогава Кешеру стреля силно над вратаря Джони Пласид. Хаитянинът имаше и ден, защото направи и няколко много добри спасявания преди това.

Снимка 501061

Източник: LAP.bg

Официален дебют с екипа на Лудогорец направи Кирил Десподов. Националът се появи в игра след паузата и раздвижи атаката на новия с отбор. Той спечели и втората дузпа, която обаче така и не бе реализирана.

Изненадващото равенство остави лудогорци на второто място във временното класиране. Лидер остава Локомотив (Пд) с точка повече и мач по-малко. Припомняме, че и "орлите" изостават със своите двубои, тъй като имат да изиграват отложена среща с Арда.

Наставникът на гостите - Любослав Пенев пък спази традицията, винаги да играе успешно срещу футболния хегемон.

Любопитна ситуация се разви още в първите секунди на срещата. Георги Терзиев удари Андерсон Кордейро с дясната си ръка, докато двамата бяха в здрав спор за топката. Случилото се определено трябваше да завърши с картон за бранителя на Лудогорец, но реферът Георги Николов остана безмълвен.

Снимка 501066

Източник: LAP.bg

Стражът на гостите Джони Пласид се намеси важно в шестата минута, когато предвидливо напусна своята голлиния, за да пресече извеждащо подаване за атакуващия играч на лудогорци - Бърнард Текпетей. Ганаецът продължи да тормози отбраната на Царско село. Бившият играч на Шалке 04 си проправи път между Антонио Георгиев и шутира от около 20 метра. Коженото кълбо обаче премина на сантиметри от лявата греда на "царете".

Централният нападател на "орлите" - Ихиньо Марин се озова на стрелкова позиция в 18-ата минута. Испанецът за сефте се измъкна от персоналния си пазач, но подаването на Текпетей бе превърнато единствено в слаб изстрел по земя, който не затрудни Пласид.

Без особено да се напряга, селекцията на Лудогорец поведе с 1:0. Елвис Ману отправи изстрел от границата на наказателното поле, а Иван Бандаловски опита да сложи главата си, за да спре летежа на кълбото. Опитният бранител обаче се провали в този свой стремеж, а топката се удари в неговата ръка. Главният рефер Николов веднага посочи дузпата, а с отговорната задача се нагърби Марин, който преодоля Пласид за 1:0.

Снимка 501068

Източник: LAP.bg

Бърнард Текпетей продължи да печели с лекота пространство пред себе си. Този път срещу него не успяха двама от защитниците на Царско село. Нисичкият техничар обаче пак не намери целта от средна дистанция.

Малко преди почивката, домакините изненадващо не удвоиха своята преднина. Каули Оливейра напомни за себе си, след като елиминира Кордейро и отправи тежък шут, спасен от Пласид. Хаитянинът не изби по най-добрия начин, но след това се реваншира, отразявайки опита за добавка на Марин.

Царско село създаде първото си голово положение в 43-ата минута. Ивайло Марков проби по фланга и имаше цялото време на света, за да насочи акуратно към колегата си в атака Панайотис Лука. Кипърецът отигра с глава, но малко не му достигна да намери мрежата на Пламен Илиев.

Снимка 501064

Източник: LAP.bg

Събитието на "Хювефарма Арена" определено се състоя в 54-ата минута, когато под различен набор от фенски емоции, Кирил Десподов направи своя официален дебют за Лудогорец. Той се появи на мястото на Бърнард Текпетей.

Появата на звездата с №11 раздвижи играта на лудогорци, които организираха бърза контраатака в 58-ата минута. Момчетата на Павел Върба обаче не стигнаха до удвояването, след като при числено превъзходство, Клаудиу Кешеру предизвика единствено поредната добра реакция на Джони Пласид.

"Зелените" оставиха интригата жива, след като си позволиха лукса да пропуснат дузпа в 82-ата минута. Кирил Десподов направи няколко бързи финта спрямо Ивайло Марков, като защитникът се принуди да фаулира новата звезда на шампионите. Реферът правилно отсъди наказателен удар, който бе пропилян от Кешеру. Румънецът стреля силно над горната греда.

Снимка 501065

Източник: LAP.bg

В оставащите минути на срещата, футболистите на Лудогорец наглед спокойно дочакваха края на срещата. Плановете им обаче жестоко се объркаха, след като допуснаха изравняването дълбоко в добавеното време. Поредното центриране от фланга този път донесе необходимия ефект за гостите от Царско село. Появилият се като резерва Лъчезар Балтанов се оказа на най-добрата позиция и с глава смълча трибуните на "Хювефарма Арена". Веднага след това главният съдия свири край на мача, с което официализира и голямата изненада на кръга в efbet Лига.

Снимка 501062

Източник: LAP.bg

В следващия кръг на Лудогорец предстои лесно домакинство на Монтана. Царско село гостува на един от кандидатите за титлата Локомотив (Пд).