Лудогорец победи Берое в решителен мач от плейофната фаза на шампионата и защитили успешно титлата си. Отборът направи последната крачка към деветото си поредно отличие на "Хювефарма Арена" още в първия си мач от този етап на първенството.

С успеха си с 2:1 Лудогорец е недостижим на върха в класирането преди изиграването на оставащите четири кръга.

Снимка 484655

Източник: LAP.bg

Треньорът Павел Върба бе наясно с големия залог на днешната среща, както и на оставащите мачове от плейофите и заложи на най-доброто, с което разполага.

Футболистите му допуснаха първи гол, след като Фал бе точен за Берое, но с попадения на Оливейра и Чибота стигнаха до драматичен обрат и зарадваха многобройните си фенове с титлата на страната. За "орлите" мачовете от плейофите са генерална репетиция за европейските клубни турнири.

Снимка 484654

Източник: LAP.bg

Статистиката от мачовете между двата тима в Разград е в полза на "орлите", които са постигнали 10 победи от 14 срещи, като само веднъж са допуснали загуба, а головата разлика е 32:7.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Лудогорец - Берое 2:1, гол на Чибота и обратът е факт!
на живо

Лудогорец - Берое 2:1, гол на Чибота и обратът е факт!

Статистиката от мачовете между двата тима в Разград е в полза на "орлите"

Срещата започна с натиск на домакините. Марселиньо бе най-активен, но така и не стигаше до чиста голова позиция.

Футболистите на Берое изчакваха спокойно своите възможности, прибрани компактно в полето си.

С течение на времето обаче Фал и Макута започнаха да се изтеглят все по-напред и бяха търсени с дълги подавания, понякога през половината терен.

Снимка 484653

Източник: LAP.bg

В 15-ата минута центриране от корнер притесни бранителите на разградчани. Над всички се извиси Октавио, чийто удар обаче не беше точен.

В 28-ата минута Алиун Фал получи подаване, което го изведе в добра позиция. Все пак той трябваше да се справи с бранителите пред себе си, за да се добере до голов шанс. Направи го, след което прати кълбото покрай Стоянов за 0:1, стъписвайки феновете по трибуните и представителите на шампионите на резервната скамейка.

Минута преди почивката нова акция на старозагорци едва не доведе до втори гол в мрежата на Стоянов. Пробив по левия фланг бе последван от пас към Октавио. Изстрелът му от границата на пеналта обаче, без да бъде обезпокояван от никого, бе изключително неточен и доведе до негативна реакция от страна на Димитър Димитров.

Изравнителен гол през първото полувреме не падна и домакините се оттеглиха в почивка така, както едва ли са очаквали - като изоставащи в резултата.

Драмата на стадиона в Разград стартира след точно час игра, когато върната топка на границата на наказателното поле на Перниш бе изстреляна мощно в мрежата на вратаря на старозагорци за 1:1.

Обратът пък стана факт само 100-ина секунди след това, когато Мавис Чибота показа майсторство по десния фланг, финтира двама състезатели на съперника и хладнокръвно вкара за 2:1.

Натискът на разградчани не секваше, като ситуации за реализиране на попадение се откриха пред влезлия като резерва Клаудиу Кешеру.

Нови голове обаче не бяха отбелязани и така Лудогорец завоюва предсрочно поредното си шампионско отличие на страната, затвърждавайки реномето си на безспорен футболен хегемон в България.

Снимка 484648

Източник: LAP.bg