Лудогорец се измъчи срещу закъсалия отбор на Верея в тазвечершното си домакинство в мач от осмия кръг в Първа лига. Шампионът на България достигна до пълен обрат 2:1, след като до 78-ата минута губеше с 0:1.

Точни за успеха на разградчани бяха Антон Недялков и Марселиньо, докато първото попадение за заралии през този сезон отбеляза Антон Огнянов.

Лудогорец - Верея, 2:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Лудогорец - Верея, 2:1 (Развой на срещата по минути)

"Орлите" с пълен обрат у дома

Срещата в Разград започна с минута мълчание в памет на загиналите футболисти на ОФК Павликени в катастрофа на пътя Плевен - Русе вчера.

"Орлите" стартираха със силен домакински натиск още от първата минута. Вандерсон пусна в коридор към включващия се в атаката Кампаняро, той стреля към вратата, но топката прелетя встрани от нея. Малко след това, Лукоки се озова на чудесна стрелкова позиция, но шутира кълбото право в ръцете на Георгиев. 120 секунди по-късно, Сисиньо също записа името си сред пропуските. 

Снимка 378456

Източник: LAP.bg

В 29-ата минута дойде и първия удар към вратата на разградчани. Антон Огнянов стреля от фаул, но изпрати топката доста далеч от целта. В 40-ата обаче поправи грешката си и реализира много хубаво попадение, с което изведе заралии напред в резултата. Халфът изпълни по перфектен начин свободен удар. Топката бе позиционирана малко пред границата на наказателното поле, той вложи нужната сила, завъртя я, тя премина над стената и се озова в мрежата на Дос Сантос за 1:0. Двата отбора се оттеглиха на почивка при този резултат, въпреки че домакините получиха шанс да изравнят, от който обаче не успяха да се възползват.

Неспирните атаки на "орлите" не спираха и през второто полувреме. Лукоки успя да се освободи от своя пазач и пътят към вратата на Верея пред него се оказа напълно чист. След удара му обаче, топката отново не попадна в мрежата на заралии. Малко след това, несполуките продължиха. Марселиньо навлезе в наказателното поле и стреля силно с десния крак, но отново встрани.

Снимка 378457

Източник: LAP.bg

В 58-ата минута, Кешеру с майсторско отиграване с коляно комбинира с Марселиньо, който веднага шутира към вратата на Георгиев, но той блесна с изявата си и спаси най-чистото положение за разградчани до този момент. В 72-ата, Козмин Моци без изпуснат от защитата на Верея при изпълнение на корнер, засече топката с глава и я насочи към вратата, но Георгиев изби в нов ъглов удар.

В 78-ата минута, логичното най-накрая се случи. Антон Недялков направи резултата 1:1 след 20-метров шут, възползвайки се от разбъркване в наказателното поле на съперника. А само четири минути по-късно, Марселиньо покачи на 2:1. Нападателят овладя на границата на наказателното поле и финтира Мунин, след което стреля доста опасно и Георгиев нямаше какво да направи.

Така след тази трудна победа, Лудогорец зае второто място във временното класиране в Първа лига с актив от 17 точки, докато Верея си остава последен с едва две.