Отборът на Лудогорец не срещна никакви трудности в днешното си домакинство на Витоша (Бистрица). "Орлите" си решиха срещата още през първото полувреме, когато Вандерсон и Лукас Саша отбелязаха два гола, а в края на мача Якуб Шверчок оформи класическото 3:0.

Лудогорец - Витоша, 3:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Лудогорец - Витоша, 3:0 (Развой на срещата по минути)

Лесен успеха за "орлите" у дома

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на българския шампион. Още в третата минута, "орлите" успяха да застрашат своя опонент. Марселиньо отправи опасен удар към вратата, но топката не попадна в очертанията на целта. Малко след това, Антон Недялков също се отчете с неточен удар. Той получи много хубав пас от Марселиньо, напредна към наказателното поле и стреля, но топката премина над вратата.

Снимка 392862

Източник: LAP.bg

В 13-ата минута, разградчани откриха резултата. Марселиньо пусна хубав пас към Антон Недялков, който веднага центрира към наказателното поле, където Клаудиу Кешеру успя да играе с глава, но се получи рикошет и топката попадна във Вандерсон, който не сгреши за 1:0.

120 секунди по-късно, отборът на Антони Здравков удвои. След центриране от корнер, Антон Недялков засече и директно продължи към Лукас Саша, който се възползва по най-добрия начин и изпрати топката в мрежата за 2:0.

В 32-ата минута, Вандерсон отправи много коварен удар към вратата на Витоша. За късмет на "тигрите", топката профуча покрай напречната греда. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при този резултат.

Второто полувреме премина през доста по-спокойно темпо, което изобщо не бе изненадващо предвид ранния и достатъчен аванс на "орлите". В 51-ата минута, Четин Садула отправи първия по-интерес удар към вратата на сметката на гостите, но не успя да затрудни Хорхе Броун. В 63-ата, Кешеру успя да овладее топка, насочена към него, и с удар от много близко разстояние я насочи към вратата. Николай Георгиев се намеси колебливо, но въпреки това успя да избие в корнер.

Две минути по-късно, Марселиньо изведе Кешеру на стрелкова позиция и румънецът се озова очи в очи с Николай Георгиев. И този обаче, не успя да преодолее вратаря на "тигрите".

Снимка 392864

Източник: LAP.bg

В 81-ата минута, появилият се от резервната скамейка Якуб Шверчок направи резултата класически. Нападателят успя да залъже защитата и от близко разстояние се разписа във вратата на Николай Георгиев - 3:0, с което оформи и крайния резултат.

След тази убедителна победа, Лудогорец събра 44 точки на върха в Първа лига, докато Витоша е 11-ти с 16.