Лудогорец постигна лесна победа с 4:0 над Верея в първия плейофен кръг на шампионата. Клаудиу Кешеру (41,78) и Якуб Шверчок (84,90) вкараха по два гола на "Лудогорец Арена", а един добавиха Джоди Лукоки (42).

С този успех "орлите" увеличиха преднината си пред ЦСКА на 6 точки. Разградчани са с 69 пункта, докато "червените" имат 63, но и мач по-малко. По-късно тази вечер тимът на Стамен Белчев се изправя срещу Ботев (Пловдив).

Верея остава на шесто място във временното класиране с 35 точки.

Лудогорец - Верея 5:0
на живо

Лудогорец - Верея 5:0, Шверчок с втори гол в мача

"Орлите" ще търсят задължителен успех срещу раздираните от финансови проблеми "лъвове"

Срещата започна по-добре за домакините. Още във 2-ата минута Мисиджан обстрелва Цинцарски, но вратарят се справи. Осем минути по-късно Кешеру стреля над вратата от удобна позиция.

В 14-ата минута гол на румънеца бе отменен заради засада.

Верея също погледна към вратата на съперника. В 18-ата минута Огнянов центрира за Андонов, който обаче не успя да нанесе точен удар. Малко след това и Домовчийски пробва своя мерник, но прати кълбото в аут.

В 23-ата минута Джоди Лукоки влезе на мястото на Вандерсон, който получи контузия. Малко след това Мисиджан опита коварен удар от пряк свободен удар, Цинцарски не се намеси добре, но и Кешеру не успя да прати топката във вратата.

В 28-ата минута Броун изби в корнер тежък удар на Антон Огнянов. Малко след това отново Кешеру можеше да вкара, но не успя да се възползва от грешка на Мунин и прати топката в аут.

Димитър Димитров: В началото имахме проблеми

Димитър Димитров: В началото имахме проблеми

"Не искам да коментирам ЦСКА"

Лудогорец реши всичко в срещата в рамките на две минути в края на полувремето. Първо в 41-ата Веселин Минев фаулира Клаудиу Кешеру в наказателното поле. Съдията Драгомир Драганов отсъди дузпа, която румънецът реализира с безапелационен удар.

Минута по-късно Джоди Лукоки се разписа за 2:0. Удар на Лукас Саша срещна гредата, топката се върна в холандеца, който я прати във вратата.

В началото на втората част Цинцарски се намеси добре и улови удар на Марселиньо. Малко след това бразилецът опита да вкара със задна ножица, но прати топката над вратата.

В 67-ата минута Венци Христов опита удар, който бе в обсега на Броун и стража улови.

Пет минути по-късно Клаудиу Кешеру направи резултата класически. Нападателят вкара след изпълнения на пряк свободен удар, след който топката срещна напречната греда и тупна зад голлинията.

В 78-ата минута Милен Танев опита да изненада Хорхе Броун от фаул, но аржентинецът боксира.

Благомир Митрев: Все още не сме получили заплати

Благомир Митрев: Все още не сме получили заплати

"Срещу Лудогорец отпаднахме физически след 40-ата минута"

В 84-ата минута Лудогорец вкара четвърти гол. "Орлите" организираха бърза контраатака. Мисиджан нахлу отдясно в наказателното поле и намери Шверчок, който с техничен удар направи резултата 4:0.

Малко след това Мисиджан също можеше да вкара, но стреля покрай вратата на Верея. В 90-ата минута Якуб Шверчок вкара втория си гол в мача след удар с глава при центриране от корнер. Това бе и последното по-интересно действие в срещата.