Отборите на Лудогорец и Царско село откриват поредния кръг от програмата на efbet Лига. "Орлите" не стартират двубоя от първото място във временното класиране, което си е доста непривично за стандартите, наложени от тях през последните 10 години. Разградчани са на две точки зад лидера Локомотив (Пд), но имат и мач по-малко заради отложената им среща с Арда (Кърджали).

Лудогорец все още не е вкарвал гол на тим, воден от Любослав Пенев

Лудогорец все още не е вкарвал гол на тим, воден от Любослав Пенев

Царско село играе отлично в защита в настоящата кампания

Интересен ще бъде съставът, с който "зелените" ще излязат на "Хювефарма Арена", тъй като след няколко дни на отбора предстои първи мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Антверпен. Очакванията са, че дебют с фланелката на Лудогорец ще направи Кирил Десподов. Почивка едва ли ще получат и други родни национали като Пламен Илиев, Сисиньо, Антон Недялков и Доминик Янков.

Гостите най-вероятно ще заложат на схема с трима централни защитници. Иван Бандаловски, Мартин Кавдански и Луис Педро. Ветернът Борис Галчев ще организира играта в средата на терена, а в нападение ще започнат Панайотис Лука и Дилан Мертенс. Последните показаха сравнително добър синхрон в двубоя срещу Черно море.

Спрягат Павел Върба за национален селекционер на Словакия

Спрягат Павел Върба за национален селекционер на Словакия

Чешкият специалист е традиционен кандидат за поста

Досега три пъти Любослав Пенев се е изправял срещу Лудогорец като треньор на ЦСКА. В тези 270 минути "орлите" не са успявали да се разпишат. За първенство има две нулеви ремита - на "Армията" в края на сезон 2014/15 и в Разград в началото на април 2019 година. Пак на стадиона на "орлите", имаше и един мач за Купата. В него ЦСКА спечели с 1:0.

През миналия сезон Лудогорец спечели и двата мача срещу този съперник с по 2:0. Разградчани са един от трите отбора, срещу които Царско село още няма точка, откакто влезе в елита.

ЦСКА най-напред от българските отбори в историята на КЕШ и ШЛ, Левски и Лудогорец също в Топ 100

ЦСКА най-напред от българските отбори в историята на КЕШ и ШЛ, Левски и Лудогорец също в Топ 100

Общо 10 наши тима са участвали в престижната надпревара

Главен съдия на срещата е Георги Николов, с помощници Станимир Илков и Даниел Ников. Четвърти рефер е Георги Иванов, а работата на арбитрите зорко ще следи Мартин Богдев.