Отборите на Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг в епизод №2 от съперничеството си през тази седмица.

Този път битката им се прехвърля в Първа лига, където въпросните клубове водят ожесточена надпревара за шампионската титла. "Зелените" имат три точки преднина, но самочувствието ще бъде силно завишено сред гостите. Няма как да бъде и другояче, след като в сряда те "превзеха" Разград и отстраниха своя опонент от турнира за Купата на България.

Петър Жеков: Лудогорец се прощава с титлата, ако ЦСКА победи

Петър Жеков: Лудогорец се прощава с титлата, ако ЦСКА победи

"Очаквам провокации от румънеца с трибуна на негово име"

И в двата лагера са сигурни, че днес ни очаква съвършено различен двубой, който дори ще превъзхожда по заряд предходното им дерби.

През последните 48 часа всички в редиците на Лудогорец уверяват, че са си взели нужната поука след поражението с 0:1. Наставникът Стойчо Стоев не се очаква да направи някакви сериозни промени, като задължителните от тях ще бъдат с намирането на достойни заместници на наказаните Сисиньо и Яцек Горалски. Късен фитнес тест пък преминаха Якуб Шверчок и Антон Недялков. Той беше издържан само от втория и така родният национал попада сред стартовите 11 на седемкратните първенци.

Паро Никодимов: Любо си разбира от работата, не ни трябват туристи като Ел Маестро

Паро Никодимов: Любо си разбира от работата, не ни трябват туристи като Ел Маестро

"ЦСКА има сили да не загуби и втория мач с Лудогорец"

Представилият се крайно неубедително в сряда Станислав Манолев отпадна от групата. Така като десен бек ще играе Лукас Саша. Извън състава продължава да бъде и титулярният вратар Пламен Илиев.

От ЦСКА традиционно опитаха да изместят фокуса на събитията, като Любослав Пенев отново дискутира темата със съдийството. Той изрази своите съмнения спрямо получилия наряд за сблъсъка Драгомир Драганов, като очакванията му са той да помага на съперниците в "зелено".

Бавни им били крилата, знаели им играта...

Бавни им били крилата, знаели им играта...

Как пък всички изведнъж осъзнаха колко слаб е Лудогорец?

Проблемите на "армейците" са свързани с левия фланг на отбраната, където наказан е Жанио Бикел. Това доведе до няколко интересни рокади. Шанс сред титулярите получава бразилецът Жеферсон, а по другия фланг ще действа Турицов. Двойка централни бранители пък очаквано са Бодуров и Томаш. Евандро също ще стартира от първата минута, като ще си комбинира в атака с Тиаго, Али Соу и Жоржиньо.

Както вече обявихме, главен съдия на мача е Драгомир Драганов, с помощници Диян Вълков и Красимир Атанасов. Делегат на БФС е Иван Димитров, а работата на реферите зорко ще следи Георги Йорданов.

Масова чистка в Лудогорец след края на сезона

Масова чистка в Лудогорец след края на сезона

Голяма част от футболистите на "орлите" ще бъдат освободени