Лудогорец победи без проблеми Ботев (Враца) в среща от кръг №21 на Първа лига.

Шампионите спечелиха с категоричното 6:0, като увеличиха преднината си на върха във временното класиране в първенството. Шампионите продължават защитата на титлата си по доста убедителен начин.

Точни в тяхна полза днес бяха Кешеру, Анисе, Марселиньо и Шверчок, като последните двама вкараха по два пъти.

Снимка 466948

Източник: LAP.bg

За Лудогорец този мач бе последна проверка преди първия голям сблъсък с италианския гранд Интер на 1/16-финала в "Лига Европа".

"Орлите" успяха да натрупат самочувствие с добра игра и положителен резултат.

Срещата бе и официален дебют на новия наставник Павел Върба, който съумя да остави добри впечатления.

Снимка 466950

Източник: LAP.bg

Ботев се намира в негативна серия от вече 9 поредни мача без победа в шампионата. Момчетата на Антони Здравков са на предпоследното 13 място в класирането и бъдещето им не изглежда добро.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Лудогорец - Ботев (Враца) 6:0
на живо

Лудогорец - Ботев (Враца) 6:0

Ботев се намира в негативна серия от 8 поредни мача без победа

Първото полувреме премина под абсолютната доминация на домакините. Те редуваха атаките си в половината на съперника, като изглеждаше, че е само въпрос на време да бъде отбелязан първият гол в срещата.

Това се случи в осмата минута, когато центриране в полето на Ботев (Вр) намери включилия се на скорост Марселиньо, който не сгреши, давайки ранен аванс на състава си.

Последваха два невероятни пропуска на щатния голаджия в тима на разградчани Клаудиу Кешеру.

Румънският ас не успя да се разпише от близка дистанция, пробвайки удар от въздуха, но след това пропиля 100%-ва възможност, като бе оставен очи в очи със стража на съперника, но не го преодоля.

Вандерсон бе много деен за домакините по левия фланг, а Икоко вършеше страхотна работа по десния, в комбинация с Жоржиньо.

Снимка 466946

Източник: LAP.bg

Атакуващите състезатели на шампионите непрекъснато бяха захранвани от удобни подавания и бе цяло чудо, че предимството на "зелените" се запазваше непроменено.

Две минути преди почивката Икоко намери Кешеру в наказателното поле, но този път нападателят не побърза да стреля. Вместо това подаде към Марселиньо, който с прецизен изстрел прати кълбото първо в дясната греда на вратата на Ботев (Вр), а след това и в мрежата за 2:0.

Продължение на първото полувреме нямаше, като изглеждаше, че крайният победител е по-скоро ясен.

В 56-ата минута Кешеру най-после успя да запише името си сред голмайсторите, като бе точен с глава. Нападателят се разписа от близка дистанция, след като отново не бе покрит от бранител при центриране, този път от корнер.

В 64-ата минута влезлият като резерва Каули напредна по десния фланг и прати топката на границата на наказателното поле. Там Анисе я засече точно и прецизно в мрежата за 4:0.

Крайното 6:0 оформи Якуб Шверчок, разписал се на два пъти - в 78-ата и 82-ата минути. С още една асистенция се отличи Оливейра, а такава на сметката си записа и Козмин Моци.

Малко преди края наставникът на домакините Павел Върба замени някои от основните си футболисти, съхранявайки силите им за битката с Интер в Лига Европа.

Снимка 466947

Източник: LAP.bg

Лудогорец е на върха в подреждането в елита на страната с актив от 51 точки. Левски е втори с 44, а Локо (Пд), който утре играе в дербито с градския си съперник Ботев, разполага с 41 пункта на сметката си.

Снимка 466945

Източник: LAP.bg