Пирин нанесе болезненана загуба на Левски при подновяването на първенството. "Орлетата" се наложиха с 1:0 на стадион "Христо Ботев" в Блгаоевград. Така дебютантът начело на Пирин - Милен Радуканов, отново записа успех над Левски, след като преди години триумфира на "Герена" с 3:1 като треньор на ЦСКА.

Единственото попадение в днешната среща беше дело на Аймен Суда.

Снимка 279224

Източник: LAP.bg

"Орлетата" затрудниха максимално гостите, които пък от своя страна се представиха доста разочароващо. Възпитаниците на Елин Топузаков проспаха цяло първо полувреме, когато бяха пресирани сериозно от пиринци.

Милен Радуканов: Левски е суперфаворит срещу Пирин

Милен Радуканов: Левски е суперфаворит срещу Пирин

"Имат страхотна организация и футболисти"

Нападението на "сините" отново не бе на нужното ниво и така и не сътвори нищо кой знае какво пред вратата на Благой Макенджиев. Цели 60 минути бяха нужни на играчите на Левски, за да отправят първия изстрел към вратата на домакините. Малко по-късно Бабатунде Адениджи се отличи и с непростим пропуск.

Срещата започна с натиск на Пирин. В 14-ата минута Нар пусна към Адениджи в наказателното поле, Стилиян Николов се намеси и нападателят на Левски падна, претендирайки за дузпа, но съдията Тодоров бе непоколебим, че такава няма.

НА ЖИВО: Пирин - Левски - Аймен Суда разстреля вратата на "сините"

НА ЖИВО: Пирин - Левски - Аймен Суда разстреля вратата на "сините"

Милен Радуканов с официален дебют срещу "сините"

В 21-ата минута, Сандберг и Яблонски не можаха да се разберат и шведът подаде с глава към дебнещия в наказателното поле Даниел Младенов, който стреля много близо покрай гредата на вратата на бившия си тим. До края на полувремето, "орлетата" бяха по-активният тим на терена, а "сините" така и не създаваха чисти положения пред вратата на Макенджиев.

Левски излезе малко по-нахъсан след почивката. В началните минути, "сините" доминираха. В 58-ата минута столичани стигнаха до първия си удар към вратата. Той обаче беше твърде, твърде неточен. Прохазка стреля от далечно разстояние и топката прелетя високо над вратата.

Снимка 279225

Източник: LAP.bg

Две минути по-късно, Даниел Младенов подари топката на Бабатунде Адениджи, който от близка дистанция, необезпокояван от никого, стреля в аут, сътворявайки пропуска на мача.

В 64-ата минута Пирин нанесе своя удар. Аймен Суда засече подаване отдясно на Станислав Костов и от близка дистанция разстреля мрежата на Йоргачевич за 1:0.

Десет минути преди края, голмайсторът за "орлетата" отстъпи мястото си на ветерана Иван Цвеков, който след две години прекъсване отново се завърна към футбола.

До края на двубоя, "сините" така и не успяха да вкарат на Пирин и допуснаха третата си загуба в първенството.

При победа на Лудогорец срещу Славия утре, шампионите ще се откъснат на 10 точки пред Левски. След този успех, Пирин е на 10-ото място с 22 точки.