Отборът на Септември измъкна минимална победа с 1:0 над Етър в първия си мач от плейофната фаза в Първа лига. Двата съперника все не успяваха да излъчат победител в срещите помежду си, след като през редовния сезон и в двата двубоя завършиха наравно - 1:1 и 3:3.

За днешния успех "виновник" бе Борис Галчев, който отбеляза единственото попадение, след красиво изпълнение от свободен удар.

Септември - Етър (Развой на срещата по минути)
на живо

Септември - Етър (Развой на срещата по минути)

Мачът е от 20:00 часа

Противно на резултата, през първата част на "Васил Левски" великотърновци бяха по-дейният тим на терена. Още в самото начало, Самб Бадара бе чудесно изведен от Румен Руменов, като нападателят се озова очи в очи с вратаря на домакините. След удара му обаче, топката премина встрани от целта. Малко след това и Батрович се отчете с хубаво изпълнение. Той пробва директен обстрел от свободен удар, но топката рикошира право в стената. При добавката, Пашов също не успя да затрудни Янко Георгиев. До края на първите 45 минути, гостите имаха още един добър шанс да открият резултата, но стражът на Септември блесна за пореден път. Той предотврати опасност пред вратата си след удар на Чавдар Ивайлов, който бе изпуснат от защитата.

Снимка 348800

Източник: LAP.bg

В 39-ата минута, резултатът най-накрая бе открит, но изненадващо - от Септември. Борис Галчев изпълни по чудесен начин свободен удар, както само той умее, а топката влетя в мрежата за 1:0, след като рикошира в крака на Чавдар Ивайлов.

През второто полувреме, темпото на зеления килим в центъра на София поспадна значително и атаките респективно намаляха, но те отново бяха на сметката на етърци. Гълъбов засече добро подаване след изпълнение на корнер, но ударът му с глава не бе достатъчно точен и топката не попадна в целта. След това, Батрович опита да изненада вратаря на Септември с удар от дистанция, но и този път кълбото не влетя в мрежата.

В заключителните минути се получи доста неприятен сблъсък между Иван Петков и Янко Георгиев. Вратарят успя да изпревари своя съперник и да боксира топката, но след това се строполи на тревата. Тъй като смените и в двата състава бяха извършени, се наложи стражът да завърши срещата.

Снимка 348796

Източник: LAP.bg

Така Септември е единственият отбор от Група Б на Първа лига, който записва победа на старта на плейофите и е лидер към този момент с 34 точки. Етър пък остава последен с едва 21.