Септември се наложи над Локомотив (Пд) с 1:0 в двубой от плейофната група Б на Втората шестица. Съперничеството нямаше, кой знае какво значение за позициите на двата тима в класирането, като всичко бе решено от страхотното попадение на Суад Сахити в 32-ата минута. "Смърфовете" можеха да си тръгнат към дома и с точица, но Никола Марич направи непростим пропуск, стреляйки отблизо в гредата.

Септември - Локомотив (Пд) 1:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Септември - Локомотив (Пд) 1:0 (Развой на срещата по минути)

Единственият гол в мача вкара Суад Сахити

Така селекцията на Бруно Акрапович сложи край на серията си от шест мача без поражение, като това идва само няколко дни преди "черно-белите" да се изправят срещу тазвечерния си съперник, но в полуфинал за Купата на България.

Снимка 417893

Източник: lap.bg

Двубоят започна с амбицирани действия от състава на домакините. В 3-ата минута в полето на Локо стана опасно, когато Александър Дюлгеров пласира отлично свое центриране. Мандиангу овладя на гърди и опита да свали за капитана си Боби Галчев. Марадоната от Добринище обаче не съумя да отправи голов шут, тъй като беше изпреварен от Димитър Везалов.

Отговорът на пловдивчани не закъсня и Асен Георгиев се позиционира добре след корнер, но насочването му с глава излезе в аут.

Дунав разби Славия с 5:3 в София

Дунав разби Славия с 5:3 в София

Гостите показаха изключителна голова мощ срещу безпомощната "бяла" защита

"Смърфовете" пропиляха грандиозна възможност за гол в 23-ата минута. Буна се оказа непокрит на далечната греда, след което опита да прати коженото кълбо в далечния ъгъл. Топката излизаше в аут, но в този миг от по-задна позиция изскочи Никола Марич. Въпросният обаче сюрпризира неприятно своя тим, след като от няколко метра стреля право в горната греда.

Снимка 417891

Източник: lap.bg

И докато "черно-белите" пропускаха, от миг на творчески порив се възползваха в лагера на домакините. Младият Суад Сахити отправи страхотна бомба от над 25 метра, която не остави никакъв шанс на слисания Пиргов за 1:0 в 32-ата минута!

Играта се поднови с отличен шанс за локомотивци, които можеха бързо да се върнат в мача. Бирсент Карагарен навлезе от крилото и като типичен флангови футболист шутира в близкия ъгъл. Акуратността обаче му изневери и неговият шут излезе в аут.

Снимка 417892

Източник: lap.bg

Неприятна новина застигна треньорския тандем - Мариян Христов / Христо Арангелов в 62-ата минута, когато Матео Стаматов получи травма и така принудително на терена трябваше да влиза Дарко Глишик.

Септември можеше да реши всичко в своя полза четвърт част преди последния съдийски сигнал. Стражът на Локо не се намеси добре при корнер, което позволи на Здравко Димитров да стреля от непосредствена близост. За негова жалост акробатичният му изстрел попадна в тялото на застаналия на голлинията Томашевич.

Снимка 417888

Източник: lap.bg

Последната надежда за хората на Бруно Акрапович беше регистрирана минута преди последния съдийски сигнал. Стилиян Николов от Септември изчисти с глава една изсипана топка, но тя попадна точно в обсега на Уирис Оливейра, който шутира без подготовка. Янко Георгиев обаче беше на мястото си и улови сигурно, с което подпечата трите пункта за септемврийци.

Снимка 417889

Източник: lap.bg

След като двата тима кръстосат шпаги и за Купата на България, шампионатните им задължения се подновяват на 19 април, когато Локо гостува на Дунав, докато Септември домакинства на градския съперник Славия.