Отборът на Септември загуби домакинството си на шампиона на България Лудогорец. Сблъсъкът на националния стадион "Васил Левски" завърши с успех за шампионите с 4:1.

Точни за победителите бяха Шверчок, Вандерсон и Кешеру, разписал се на два пъти. За домакините Чандъров даде предимство в резултата, но впоследствие обратът стана факт, а успехът бе в полза на гостите.

Снимка 386180

Източник: LAP.bg

Така разградчани изместват от върха в класирането Левски.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Септември - Лудогорец 1:4!
на живо

Септември - Лудогорец 1:4!

Домакинът е в ужасяваща серия от девет поредни загуби

Първото полувреме стартира с натиск на гостите, които натикаха опонента си в собствената му половина. Акциите на Лудогорец започнаха още от първата минута на срещата.

Въпреки това, доста изненадващо, шампионите не бяха съставът, повел първи в резултата. Това направиха футболистите на Септември. Нещо повече, столичани вече разполагаха с предимство след само 6 минути игра.

Снимка 386179

Източник: LAP.bg

При първата си контраатака в мача, центриране в полето на Броун на първо време бе изчистено от бранителите в зелени екипи, но топката попадна у Чандъров, който с плътен изстрел я прати в мрежата за 1:0.

Гостите се активизираха и редуваха центрирания в полето на съперника с пробиви по двете крила и пращане на топката директно към Кешеру.

Подходът на Лудогорец не сработи, като на моменти Марселиньо се губеше на терена, а Вандерсон сякаш не спираше да пропилява изгодни положения.

Най-фрапантното такова бе пропуснато от състезателя на "орлите" малко преди почивката, когато кълбото бе върнато към него на точката за изпълнение на дузпа, но необезпокояван, Вандерсон го прати над вратата.

Снимка 386182

Източник: LAP.bg

Така след 45 минути игра домакините сюрпризираха далеч по-класния си съперник и продължаваха да водят в резултата.

Минута след почивката влезлият като резерва Шверчок се разписа за 1:1, връщайки състава си в сблъсъка.

В рамките на едва 4 минути пък Клаудиу Кешеру вкара цели две попадения, като първо бе точен за пълния обрат в 74-ата минута, а малко след това го затвърди с гол за 3:1.

Крайното 4:1 оформи Вандерсон, който бе точен минута преди края.

Септември е в ужасяваща серия от вече десет поредни загуби и дели последното място с Верея, като и двата тима имат по 4 точки.

За капак тимът на Септември излезе днес без опитния капитан Борис Галчев, което допълнително усложни проблемите пред треньорския тандем Христо Арангелов-Мариян Христов. Самият Христов бе изгонен, след оспорване на съдийско решение.

Така Лудогорец оглави класирането в Първа лига и сякаш отново намери верния ритъм в представянето си.

В Полша се питат: Идва ли краят на приключението на Шверчок в Лудогорец?

В Полша се питат: Идва ли краят на приключението на Шверчок в Лудогорец?

"Напускането на Пауло Аутуори му дава последен шанс да се докаже"