След дълго 11-годишно чакане, Славия най-накрая записа победа на "Тича"! Тази вечер "белите" се наложиха над Черно море с 2:1 като гост в мач от деветия кръг в Първа лига.

Точни за успеха на столичани бяха Цветелин Чунчуков и Георги Йомов. За домакините пък се разписа Мартин Минчев.

Черно море - Славия, 1:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Черно море - Славия, 1:2 (Развой на срещата по минути)

"Белите" развалиха 11-годишна прокоба

"Моряците" започнаха срещата с доста силен домакински натиск. В 5-ата минута, Дани Кики изведе по отличен начин Мартин Минчев, който нахлу на скорост в наказателното поле на "белите" и веднага стреля към вратата на Георги Петков, но топката премина над напречната греда. Малко след това, Ндонгала центрира към наказателното поле на гостите, но Андреа Христов се извиси над всички изчисти топката, блесвайки с чудесна намеса.

В 13-ата минута обаче, столичани достигнаха до попадение още с първия си удар към съперниковата врата. Георги Йомов комбинира с Цветелин Чунчуков, а неговата задача се оказа лесна и с хубав удар към вратата мушна топката за 1:0.

В 38-ата минута, варненци успяха да се върнат в срещата, след като Мартин Минчев изравни резултата. Халфът засече хубаво центриране на Кононго и от въздуха шутира, разписвайки се за 1:1. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.

Не беше изминала и минута след подновяването на игра, а "белите" отново поведоха в резултата. Отново Георги Йомов бе "под прожекторите", след като изведе на чудесна стрелкова позиция Галин Иванов, а той не сгреши срещу Макенджиев за 2:1.

В 58-ата минута, Дани Кики засече центриране отляво на Кононго и с глава се опита да изненада Георги Петков, но топката попадна право в ръцете му. Малко след това, Димитър Велковски стреля силно от фаул, а Макенджиев успя да избие топката в последния момент, след което тя се отби и в гредата.

Задачата за "моряците" се усложни в 73-ата минута, когато Радослав Василев получи втори жълт и съответно червен картон заради грубо нарушение срещу Андреа Христов и остави своя тим с 10 човека на терена.

Снимка 379882

Източник: LAP.bg

В 81-ата минута Георги Петков отново бе леко притеснен. Георги Илиев отправи плътен, хубав шут от около 20 метра, но опитният страж улови без проблем. Така Славия успя да измъкне много ценен успех от Черно море на "Тича".

След тези три точки, столичани се наредиха на шестото място в Първа лига с актив от 13 точки, докато "моряците" са на осмата позиция с една по-малко.