Левски записа уникален обрат срещу ЦСКА в голямата битка на 23-ия кръг на Първа лига.

Дербито на стадион "Васил Левски" предложи всички възможни емоции на феновете по трибуните, като завърши при резултат 2:1 за "сините", въпреки че те първи получиха гол в мача.

Арсенио Нунеш откри още в 5-ата минута на двубоя, но през вторите 45 минути, само в рамките на 8 минути, Левски стигна до пълния обрат, с голове на Прохазка от дузпа и на Давид Яблонски.

Преди 4 години бе и последната победа на Левски срещу ЦСКА, отново с 2:1, и отново с Николай Митов начело.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на Националния стадион "Васил Левски":

НА ЖИВО: Левски - ЦСКА 2:1, пълен обрат за "сините"!

НА ЖИВО: Левски - ЦСКА 2:1, пълен обрат за "сините"!

Превес на "червените" в 139-ото Вечно дерби

Първото полувреме можеше условно да се раздели на две части. Едната - с подчертано надмощие на "червените", а следващата - с опитите на "сините" да се върнат в мача.

Причината - Левски получи гол във вратата си след само 5 минути игра.

Началото беше изцяло в полза на ЦСКА, като съперникът не успяваше дори да напусне пределите на собствената си половина.

Снимка 281657

Източник: LAP.bg

В 5-ата минута Арсенио Нунеш получи топката в наказателното поле на опонента и без да се суети излишно прехвърли топката от левия на десния си крак, след което с шут, в стил "Тиери Анри" не даде шансове на вратаря на "сините".

Ранно инкасираното попадение определено беше шокиращо за Левски, като футболистите на състава не успяваха да намерят верния начин за противодействие на неспирните акции на "червените".

При малко повече успех и шанс пред целта, Фернандо Каранга можеше да удвои преднината на тима си, но негов изстрел срещна крак на съперников защитник.

След точно половин час игра бе отменен гол в полза на символичните домакини в срещата.

Снимка 281669

Източник: LAP.bg

Центриране в пеналта на Китанов намери Адениджи, който стреля с глава, Яблонски добави кълбото във вратата, но последва сигнал от страна на Никола Попов. Бе маркирана засада на Адениджи. Повторенията убедиха аудиторията в правотата на решението на страничния арбитър.

До края на полувремето Левски имаше още две възможности да отбележи изравнителен гол, но удари на Нар и Краев не постигнаха очаквания ефект.

Вторите 45 минути имаха само един господар - Левски.

Снимка 281659

Източник: LAP.bg

"Сините" иззеха функциите на съперника си от първата част, като натиснаха опонента си и не му дадоха и миг спокойствие.

В 71-ата минута бе отсъдена доста спорна дузпа в полза на Левски, за нарушение на Китанов в наказателното поле.

Роман Прохазка застана зад топката и стреля точно, изравнявайки резултата в дербито.

Само 8 минути по-късно Давид Яблонски засече с глава центриране в полето на "червените", довеждайки ситуацията до пълен, драматичен обрат.

До последния сигнал "армейците" направиха всичко по силите си, за да стигнат поне до точката, но така и не съумяха да го направят.

Така Левски запазва втората си позиция в таблицата с временното класиране, отдалечавайки се на още 3 точки пред днешния си опонент.