Последният в Първа лига Верея поднесе голяма изненада на старта на пролетния полусезон от Първа лига. В двубой от 21-ия кръг на първенството, заралии завършиха наравно 0:0 с шампиона Лудогорец на "Трейс Арена". Верея започна мача без българин в състава си. Играчите на тима все още са енигма за съперници, журналисти и фенове. Някои от тях записаха дебют в професионалния футбол.

Първа лига се завърна: Верея - Лудогорец, 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Първа лига се завърна: Верея - Лудогорец, 0:0 (Развой на срещата по минути)

Изненадващ резултат за "орлите"

Доста изненадващо, но през първото полувреме "орлите" така и не успяха да намерят правилния път към вратата на заралии. Шансовете им стартираха още в четвъртата минута, когато Джоди Лукоки се пребори със защитата на "лъвовете" и успя да изпрати топката към наказателното поле. Там бранител изчисти, но кълбото попадна в Марселиньо, който веднага стреля към вратата, но неуспешно. Малко след това, Андреис Ковальов стреля директно към вратата от пряк-свободен удар, топката се отклони в Сисиньо, но въпреки това Пламен Илиев я улови без проблем.

Снимка 406886

Източник: БГНЕС

В 12-ата минута Кешеру комбинира с Лукоки, който напредваше към наказателното поле и се изплъзна от защитата на старозагорци. Вратарят Ганев обаче направи добро излизане и изчисти преди играчът да успее да играе с топката. 60 секунди по-късно, след изпълнение на корнер, топката бе изпратена към пеналта от Вандерсон, където Козмин Моци засече с глава, но не успя да я насочи към вратата и тя излезе в аут.

Снимка 406884

Източник: БГНЕС

След половин час игра, Вандерсон стреля много опасно към вратата на "сините", а Ганев се хвърли и изби в корнер. Само минути по-късно, след изпълнение на ъглов удар, Антон Недялков отклони топката към Марселиньо, който беше на добра позиция във вратарското поле, но като по чудо не успя да се разпише и кълбото премина над напречната греда. Малко преди края на първата част, Марселиньо получи топката пред вратата и стреля много силно от движение, но топката отново профуча над напречната греда. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулев резултат.

Второто полувреме бе далеч по-слабо и за двата отбора. В 56-ата минута Джоди Лукоки стреля от близко разстояние, но Ганев се хвърли и изби топката. В 70-ата минута, попадение на Клаудиу Кешеру не бе зачетено заради засада. Голмайсторът на "орлите" успя да достигне до топката и да я търкулне в мрежата, но страничният съдия бе категоричен в решението си. 

Снимка 406885

Източник: БГНЕС

Малко след това, Вандерсон пусна хубав пас към наказателното поле, но Кешеру не успя да засече добре топката точно пред погледа на Ганев и тя излезе в аут. В 79-ата минута Сисиньо засече топката с глава след центриране към наказателното поле, но вратарят на старозагорци отново бе на висота и изби кълбото. В края на редовното време, Вандерсон също се отчете с фрапантен пропуск, след като навлезе на скорост в наказателното поле и веднага шутира много мощно, но топката излезе в аут.

Така Лудогорец има актив от 52 точки на върха във временното класиране в елита, докато Верея събра 6 на дъното. Разградчани дръпнаха със 7 на втория ЦСКА, който утре гостува на Черно море.