По повод днешното гласуване на Иван Станчов в София, предизборният пресцентър на Петър Стоянов и Нели Куцкова разпространи изявление на своя председател.

Миналата седмица гласувах във Варна, заявява господин Станчов, където е постоянната ми адресна регистрация. Тази неделя обаче присъствието ми в София е важно, уточнява той.

Иван Станчов информира медийте, че за да гласува в София, човек от офиса му е взел необходимия документ, подписан от кмета на общината.

Тъй като решението на ЦИК за гласуване по постоянен и настоящ адрес със специална бележка, която се взима преди първия тур, е нова разпоредба, за която аз не съм уведомен, заявява Станчов, днес сутринта представих документа от Варна и гласувах в София.

Председателят на щаба на Стоянов-Куцкова, коментира, че решението на ЦИК ограничава правата на избирателите, най-вече на младите хора - тъй като изискването да гласуват по постоянна адресна регистрация, ако не са си извадили специална бележка, за тях е свързано не само с време, но и със средства.

Надявам се, за в бъдеще тези ограничения ще бъдат премахнати, казва още Иаван Станчов в изявлението си, разпространено от предизборният пресцентър на Петър Стоянов и Нели Куцкова.