област Плевен Нападнат от крадци, възрастен мъж простреля със законнопритежаван пистолет 14-годишен крадец в лозята край Плевен, съобщиха от РДВР.

Вчера около 11:00 ч. във вилна зона "Табакова чешма" край Плевен трима крадци разбили входната врата на частна къща. Те изнасяли мебели и покъщнина и ги товарели на конска каруца.

По това време ги вижда съсед. Тримата нападнали 73-годишния мъж с камъни и дървета. За да се защити, възрастният мъж първоначално стрелял във въздуха с личния си пистолет, но това не изплашило нападателите и те продължили да го замерят с камъни. Тогава възрастният мъж бил принуден да стреля по апашите, които избягали с каруцата.

По-късно техни близки потърсили лекарска помощ. Линейка взела пострадалия от къщата му край Плевен. На път за болницата починал 14-годишният Жеко Г. Той бил с огнестрелна рана в гърдите.

Установило се, че двамата му помагачи в кражбата са Славчо В. - 27-годишен от с. Търнене, и непълнолетен юноша /17 г./ от Плевен. Славчо В. е настанен за лечение в Плевенската болница с рана в областта на челото. Няма опасност за живота му.

Полицейска проверка установила, че пистолетът, с който е извършено прострелването, е законно притежаван. Оръжието е иззето.

Материалите са предадени на следствието. Изясняват се обстоятелствата около случая.