правителство На оперативно съвещение кабинетът обсъди финансовата децентрализация в общините и бюджета на новото министерство на спорта.

Министърът на икономиката Николай Василев поясни, че всяка година по това време е логично да се обсъжда бюджетната процедура и нейните параметри. Бюджетът е бил единствената голяма тема на оперативното съвещание, решението за което е било взето миналата седмица.

Участващите членове от правителството са били почти в пълен състав. Конкретни решения не са били взети. Дискутирани са били приоритетните сектори.

Министърът на отбраната Николай Свинаров отбеляза, че това заседание се провежда, за да се подпомогне работата на кабинета за четвъртък и поради факта, че досега не е имало министерство на спорта.

Вицепремиерът Костадин Паскалев заяви, че една от целите е била да се направи опит да се приключи с неразплатените задължения на общините към края на годината.

Образователният министър Владимир Атанасов каза, че кабинетът ще се опита да увеличи субсидията за образование. Той подчерта, че са били обсъждани принципи, а не конкретни суми, като назова бюджетните дефицити и бюджетните процедури за общините.