Рожден ден. 10 години News.bg. Малко - много, това е!

Едни казват, че нюзът е първият новинарски сайт у нас, други се дразнят от това, но фактът е, че на 10 ноември 1998 година в 14.00 часа се появи първата новина в сайта.

И затова - с ваше позволение, за момента мислим news-a за първи новинар в нета у нас.

В колоната в дясно от този текст можете да видите първите 24 часа на News.bg - както се казва, дълбок поклон на пионерите, които решиха в онези години да пуснат новини в българския нет.

Пак там - скромна галерия от снимки на екипите на нюза през това десетилетие (поне това, което намерихме в архивите си).

Важното място в настоящата статия е форумът, където можете и да ни поздравите.
Подчертаваме това „и", тъй като през годините сме свикнали на всичко от многоуважаемите ни форумци.

Радваме се както на добрите думи, така и на критичните ви бележки, обидите, ругатните и прочие - форумът ни е като природата - нищо не е излишно, всичко е продиктувано от логиката на нещата.

С удоволствие ви показваме картинки и от първите два дизайна на нюза - може би това го правим за себе си, както се казва - да рукнат мили спомени.

Едно е сигурно - романтичните години на българския нет приключиха. Мина времето, в което каквито и простотии да пишехме, ни се радвахте, защото в мрежата други нямаше.

Сега интернет е равностойно медийно поле с всички останали, става все по-трудно за нас и - надяваме се, все по-приятно за вас. Това е истината.

Продължаваме напред - към 11-ия, 12-ия....20-ия рожден ден на News.bg. С ваша помощ и участие и с нашето старание и работа.Александър Александров, председател на Борда на директорите на WMGМилослав Йосифов, главен редактор News.bgСтоян Георгиев, член на Борда на директоритеПрокопи Кюркчиев, член на мениджърския екип на WMGИмаше и торти, и речи, и...