Американският президент Джордж Буш предупреди враговете на Америка, че няма да избягат от справедливо възмездие. Това той направи по време на първата си реч за Състоянието на съюза в Конгреса на Съединените щати. Войната срещу тероризма едва сега започва, заяви Буш.

Доказателствата, открити от американски военни в Афганистан, потвърждават най-лошите опасения - че десетки хиляди хора, обучавани в терористични лагери са пръснати по цял свят и са като бомба със закъснител, която може да се взриви всеки момент. Президентът Буш заяви, че Америка иска да спре режими, които подкрепят тероризма, като посочи специално Северна Корея, Иран и Ирак. Той каза, че Съединените щати няма да позволят тези най-опасни режими да застрашават света с оръжия за масово поразяване, предаде Би Би Си.

Буш заяви, че свободата и справедливостта имат еднакво значение за всички хора по света и, че Америка ще застане начело на борбата в защита на законността, уважението към правата на жените и религиозната толерантност.