арест Атанас Костадинов Божиков е извършителят на убийството на двамата македонски бизнесмени Панче Бобевски и Трайко Пренджов. Божиков е направил самопризнания в благоевградстата окръжна прокуратура и това стана повод за извънредната визита на главния секретар на МВР, генерал Бойко Борисов в района.

Божиков е от село Струмяни и е предаден на следствените органи в 6.00 часа сутринта. Извършителят е имал пряк достъп до квартирата на македонците и се е ползвал с доверието на семействата им. Заловен е в столицата, където заминал 2 часа след убийството, извършено с личното оръжие на една от жертвите.

Фиксинаринят час на нападението е 20.00 часа в понеделник, 20 януари. Оръжието е изхвърлено в река Струма, малко след село Стумяни.

Атанас Божиков е собственок на рибарник в селото, а от 7 дни е с изтекъл трудов договор във фирмата на македонците – “Илинденци - мрамор”.

Според неговите самопризнания, убийството е станало инцидентно и съвсем случайно. Работи се обаче по версия за поръчково учийство.