Шоу По-добре да бъдем господари на времето си, вместо негови роби. Тази фраза изразява отношението към живота на Jameson, най-бързо развиващото се първокласно ирландско уиски, заявиха от ПР агенция “Модус”. Поводът е стартиращата новата кампания на Jameson - What's The Rush ? - Защо да бързаш? - с шоу в ирландския пъб Flannagans.

Забързани в ежедневния ритъм, често забравяме, че животът може да бъде напрегнат, но от нас зависи да определим отношението си към него. Философията на Jameson е да поспрем и да намерим свободно време, за да му се насладим, твърдят от “Модус”.

Део и Дичо Това е само началото на първата голяма кампания на Jameson в България, която ще продължи до края на 2002 година.

Уискито Jameson отлежава минимум седем години, а тройната дестилация била гарант за качество и вкус, присъщи само на истинското ирландско уиски. Историята на питието датира от далечната 1780 година, когато Джон Джеймисън, шотландец по произход, основава дeстилерията Jameson в центъра на Дъблин.

През 1966 година, заедно с още две компании за производство на уиски, John Jameson & Son създават Irish Distillers Group, която успешно превзема световния пазар и се радва на огромен брой почитатели. От 1988 година Irish Distillers Group става част от компанията Pernod Ricard, а продажбите на Jameson надминават и най-смелите очаквания.

ШоуСамо за десет години, производството се увеличава двойно и през 1998 година вече се произвеждат над 10 млн. бутилки годишно. За 2001 година те са повече от 16 млн., а очакваните резултати за 2002 са минимум 18 млн. бутилки, съобщиха от “Модус”.

В сравнение с останалите първокачествени световни марки, Jameson е най-бързо развиващото се уиски с мек вкус. То е в челната десятка на най-добрите алкохолни марки в света и е своеобразен талисман за пазара на ирландско уиски. В България, Jameson присъства вече две години.

Киното е една от основните платформи в световната стратегия на Jameson. Марката работи с десетте най-големи кинофестивали и всяка година дава своите награди за късометражни филми. От следващата година се очаква и един от българските кинофестивали да бъде включен в тази селекция.