Напоследък името на Тимъти Шаламе изскача отвсякъде и в това няма нищо учудващо. Първо беше "Призови ме с твоето име", където играеше чувствителен младеж, влюбен в по-възрастен мъж. След това дойде и Hot Summer Nights, и Lady Bird. Очевидно, Шаламе е новото лице на модерното и необичайно кино.

Едва на 22, той сам си вдигна летвата високо и се надяваме да успее да я прескочи. Предстои да видим дали това ще се случи с Beautiful Boy на Феликс ван Грьонинген и с новия проект на Уди Алън A Rainy Day in New York.

В "Призови ме с твоето име"

Източник: Memento Films

В "Призови ме с твоето име"

Последната новина около Шаламе, който впрочем е бивше гадже на дъщерята на Мадона - Лурдес Леон, е свързана с "Дюн".

Романът на Франк Хърбърт ще получи нова адаптация, а на режисьорския стол сяда канадецът Дени Вилньов ("Първи контакт", "Сикарио" и втория "Блейд Рънър").

Синеокият Тимъти Шаламе пък ще изпълнява главната ролята на Пол Атреидис - единствен син на главата на династията Атреиди, които в далечно бъдеще контролират планетата Аракис. След предателство обаче Пол трябва да си върне планетата, както и честта на семейството.

Кайл Маклоклан в "Дюн" на Дейвид Линч

Източник: Dino De Laurentiis Company

Кайл Маклоклан в "Дюн" на Дейвид Линч

"Дюн" е адаптиран и през 1984 г., когато режисьор е не кой да е, а Дейвид Линч. Ролята на Пол Атреидис се изпълнява от Кайл Маклоклън (агент Купър в "Туин Пийкс").

Предизвикателството пред сладкия Тимъти е голямо, но вярваме, че ще се справи.