Британският филиал на BMW Rolls-Royce обяви, че ще произведе специална лимитирана серия от модела Phantom по случай 100-годишнината от първата среща на двамата основатели – Хенри Ройс и Чарлз Ролс.
Съобщението за подготвяната премиера бе извършено в хотел “Мидленд” в Манчестър, където точно преди век се срещат двамата бъдещи партньори.

Юбилярът Phantom ще бъде произведен само в 35 броя. Първият прототип бе представен на входа на центъра G-MEX в Манчестър, като част от поредицата събития във връзка със 100-годишнината от създаването на фирмата.

Всеки един от автомобилите ще има уникална табела с фабричния номер, а емблемата ще бъде украсена с червена кожа върху хром.
Това символизира първите 15 години от историята на компанията – 1904-1930 г., когато емблемата бе променена от оригиналното оцветяване червено върху черно.

Но за да символизира и модерните времена на марката, Phantom ще носи кожата Dark Curzon, с която бе покрит експерименталният концепт 100ЕХ, показан по време на тазгодишния салон в Женева.
В интериора са използвани още кожата Smoke Grey и специален махагон, обвит със сребърни елементи, съобщава Агенция Speed-Press.