През следващите няколко години Audi ще започне производството на нов компактен кросоувър, който ще бъде създаден на базата на концептуалния автомобил Cross Coupe Quattro.

Концепцията беше представена през април тази година и първоначално беше съобщено, че на нейна база ще бъде създаден Q5. Сега в интервю за изданието Winding Road, вицепрезидентът на Американския отдел на Audi, Йохан де Нисшен  заявява, че концепцията Cross Coupe Quattro (на снимката), няма отношение към бъдещия модел Audi Q5, а е предшественик на съвършено друг модел, тип кросоувър. 

Нисшен не уточнява кога ще бъде представен този друг модел, нито съобщава други данни за него. Само уточнява, че новият кросоувър ще бъде по-малък по размер от бъдещия Q5. 

При представянето си през април концепцията Cross Coupe Quattro беше с новия двулитров турбодизелов двигател с мощност 204 к.с., който отговаря на изискванията за опазване на околната среда Euro 6

Наред с това, Нисшен завява, че до 2012 година ще започне продажбата на новото купе с четири врати, което най-вероятно ще носи името A7. Този автомобил ще бъде конкурент главно на Mercedes-Benz CLS и в моделния ред на фирмата ще заеме нишата между Audi A6 и A8. Очаква се концептуалната версия на тази кола да бъде представена идната година на автомобилното изложение в Ню Йорк.

Източник: automedia.bg