Hyundai представи дългоочакваното Concept Genesis Coupe по време на автосалона в Лос Анджелис. Автомобилът е предсерийна версия на спортно купе, което ще излезе на пазара.

Concept Genesis Coupe е боядисано в комбинация от оранжево и черно. Окраската е вдъхновена от автомобилите в състезанията от типа "Льо Ман".
Дизайнът напомня за сегашното Hyundai Coupe, но е много по-агресивен с издължения силует и спортните брони и спойлери.

Дължината на автомобила е 4666 мм, а колесната му база е 2820 мм. Genesis Coupe има предноразположен двигател и задвижване на задните колела. Автомобилът стъпва върху 20-цолови колела и има мощна спирачна система с компоненти Brembo.

Genesis Coupe е вторият спортен автомобил с класическо задно задвижване след седана Genesis. Автомобилът ще се появи серийно на пазара във втората половина на 2009 г.

Предварителните данни показват, че автомобилът ще се задвижва от модифицирания 3,8-литров V6 двигател, познат от седана Genesis, който ще разполага с мощност над 300 конски сили въртящ момент над 340 Нм.
Двигателят ще е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч ще е под 6 секунди.