Новият продажбено-сервизен комплекс на Фолксваген в столицата е в процес на изграждане и ще бъде завършен до края на годината, съобщават от Автопрес 2001.

Комплексът ще бъде най-големият и представителен център на немската марка у нас, разположен на обща площ от 38 дка и на застроена площ от 5 300 кв.м.
Проектиран е според корпоративния дизайн на Фолксваген и е в съответствие с изискванията за търговско и сервизно обслужване на марката.
За изграждането на сградата се ползват висококачествени материали от водещи производители с традиции в бранша.
Модерното съоръжение отговаря на най-високите стандарти за топло-, водо- и шумоизолация.
Иновативната пожаро-защитна система позволява изолиране и пълно обезопасяване на отделните помещения при пожар.

Архитектурната концепция на шоурума е ориентирана към диалога с клиента и пресъздава познатия още от Античността пазар с кръгла форма.
Изложбените автомобили, за които са предвидени 14 места, са разположени около центъра на салона лъчеобразно, така че клиентът да има визуален контакт с всеки един експонат.
На разположение на посетителите са магазин за резервни части, както и бутик за сувенири Фолксваген.
Автосервизът разполага с 27 работни места за общи, каросерийни и бояджийски ремонти.
Всички съоръжения за диагностика и измерване на функционалните показатели на автомобилите, както и високотехнологичното оборудване на сервиза са доставени от сертифицирани от Фолксваген доставчици като Beissbarth, Nussbaum, Wolf, WashTec, Kärcher, Pressol.

В търговския комплекс ще се предлагат и употребявани автомобили, за които е предвидена специална зона с 60 места.
На обособените външни изложбени площи клиентите ще имат възможността да се запознаят отблизо с автомобилите от лекотоварната гама на Фолксваген.
За удобство на посетителите е предвиден паркинг с капацитет 150 места.