Немското тунинг ателие JE Design разпространи информация и снимки на новия си спортен пакет за Volkswagen Scirocco, съобщава autoblog.bg.

Обширната програма за модернизация включва както козметични, така и механични подобрения.

За екстериора на автомобила,  JE Design са предвидили нови предна броня, с уголемен въздушен отвор, странични престилки, и задна броня, с вграден дифузер, а срещу допълнително заплащене може да получите и отварящи се вертикално врати.

Тунинг компанията предлага за Volkswagen Scirocco още спортно окачване, което е свалило автомобила с 30мм., нова изпускателна система и 19-инчови джанти, с гуми 235/35.

Що се отнася до двигателите, мощността може да бъде увеличена само на 2.0-литровия (200к.с.), като тя достига 244к.с., а максималният въртящ момент нараства със 70Нм до 350Нм.

Според JE Design, с направените подобрения Volkswagen Scirocco 2.0 TFSI ускорява от 0-100км/ч. за 6.6сек., което е с 0.6сек. по-бързо от стандартния модел, и развива максимална скорост от 242км/ч.

Цената на този тунинг-пакет в Германия е 919 евро.
Към тези промени може да бъдат поръчани и врати отварящи се нагоре, като при Lamborghini и тогава цената нараства с 1 500 евро.