Броени дни преди началото на автомобилното изложение в Москва, автомобилният екип на най- големия руски портал mail.ru се докоснаха до най- новото творение на АВТОВАЗ, предаде Автопрес 2001.

Те даже са успяли да изпробват качествата на суперспортната Lada Kalina 4wd Turbo, под предния капак на която е монтиран 1.6 литров турбодвигател с максимална мощност от 197 конски сили.

Ако това не ви се струва достатъчно впечатляващо, то тогава ще останете потресени от това, че системата за задвижване на четирите колела е взета назаем от Lada Niva. Но - не.
Системата за задвижване на четирите колела, както и предавателна кутия са дело на Toyota и могат да бъдат открити в модела RAV4.

Изпробваният от руснаците представител на Lada Kalina 4wd Turbo, който ще отбележи своята публична премиера на салона в Москва, е само прототип на бъдещата серийна версия на колата.

Автомобилът разполага със специален цялостен аеродинамичен пакет, спорти седалки с кожена тапицерия, спортен волан, доста впечатляваща аудиосистема, и др.